Разбиха лаборатория за производство на амфетамини

Разбиха лаборатория за производство на амфетамини

Лаборатория за производство на амфетамини разбиха служители на ГДБОП и колегите им от Велико Търново, под наблюдението на прокуратурата, съобщиха от МВР.

Операцията е осъществена на 20 декември т.г. от служители на отдел  "Наркотици" при ГДБОП и колегите им от ОДМВР – Велико Търново, под ръководството на  Окръжната прокуратура във Велико Търново.

В хода й са предприети процесуално-следствени действия в къща в с. Осенарите, където е била разкрита лабораторията за производство на амфетамин в процес на таблетиране. На място са били задържани двама мъже - М.М. /48г./ от Велико Търново, криминално проявен и осъждан за извършени кражби  и отвличане, и И.С. /50г./ от Петрич - криминално проявен за участие в организирана престъпна група и за разпространение на наркотици, за което е и осъждан. 

На адреса са открити и иззети: таблетираща машина в процес на производство на таблетки; 10 найлонови плика, съдържащи бледо жълти таблетки с лого на каптагон, с приблизително общо тегло около 20 кг, които при тестване реагирали на амфетамин; прекурсори; помощни вещества за таблетиране, разпилени по пода таблетки; около 10 кг амфетамин-субстанция, подготвен за таблетиране; мобилни телефони и други. По предварителни данни, наркотикът е бил предназначен за износ за страна от Близкия Изток.

След изтичане на 24 – часовите мерки за задържане, на двамата мъже са повдигнати обвинения за престъпление по чл. 354 А и В от НК. С прокурорско постановление мярката им за задържане е удължена за 72 часа.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава под ръководството на прокуратурата.

Отпускат допълнително 6,6 млн. лв. за увеличение с 5% на заплатите на надзирателите и съдебната охрана

Предишна новина

Търговци предлагат цигари и наргилета на ученици, без да се уверят дали са пълнолетни

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.