Разбиха нова мащабна нарколаборатория край Пазарджик, прикрита зад копачки за криптовалута

Разбиха нова мащабна нарколаборатория край Пазарджик, прикрита зад копачки за криптовалута
Част от заловените наркотици, снимка:Профилът на Иван Гешев в Twitter

Нова мащабна нарколаборатория разбиха край Пазаржик. За акцията съобщи главният прокурор Иван Гешев в профила си в Twitter.

Лабораторията е била прикрита с машини за копаене на криптовалута, съобщиха апелативният прокурор на Пловдив Тодор Деянов и директора на областната полицейска дирекция в Пазарджик Ивайло Тишев, които лично посетиха местопрестъплението. Стопанската постройка, в която са монтирани копачките и е оборудвана оранжерията за канабис е наета преди 5 месеца от софийска фирма за интернет и компютърни услуги. Фирмата е напълно легитимна. На мястото е задържан нейният управител, който е 24-годишен мъж от Свищов. До момента той не е имал криминални прояви.

Разкриването на оранжерията става напълно случайно, след сигнал тази сутрин за пожар в помещение за копаене на биткойни. С пристигналия на място противопожарен екип идват и полицейски служители. Пожарът е изгасен, но на униформените служители прави впечатлене, че в помещение, съседно на това с копачките, има големи количества течна тор. Докато оглеждат мястото полицаите откриват в стая за събличане, зад старо портманто, вход и стръмни стълби към таванското помещение на сградата. Горе с три различни тавански зали е разположена напълно оборудвана с въздоховоди, вентилатори,кварцови лампи, напоителна система , термометри и датчици оранжерия с 1100 растения марихуана. В отделна стая са намерени пакетирани 32 кг. изсушени глави и съцветия от марихуана, готови за транспортиране. Според пловдивския апелативен прокурор общата стойност на открития канабис е грубо за 400-500 хиляди лева. Отделно от това оборудването на оранжерията и поне за 100 хиляди лева.

"Машините за криптовалута явно са за прикритие на оранжерията. Фирмата редовно е плащала употребеното електричество, което на месец е било за 6000- 8000 лв. По този начин, чрез копачките за биткойни, са прикривали голямата консумация на ток за оранжерията", разкри Тодор Деянов, цитиран от в-к "24 часа".

Разследващите са убедени, че задържания на място управител на софийската фирма има и съучастници и в тази връзка разследването продължава.

„Пореден успех в противодействието на производството и разпространението на наркотици. Разкрита е лаборатория за марихуана в пазарджишкото село Калугерово. Поздравления за колегите от МВР и прокуратурата. Повече заловени наркотици, по-голяма сигурност за нашите деца! Продължаваме!“, коментира Гешев.

Още по темата

Адвокатите заявяват желание за ваксинация до 25 февруари

Предишна новина

Отговорността на производителите на ваксини против COVID-19

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.