Разбиха престъпна група за пране на пари и измами с маркови стоки в Пловдив

Разбиха престъпна група за пране на пари и измами с маркови стоки в Пловдив
снимки: ПРБ

Престъпна група за пране на пари и измами с маркови стоки е разбита в Пловдив, съобщиха от държавното обвинение. По данни на полицията бандата е успяла да изпере близо 700 хиляди лева, придобити от престъпна дейност.

В основата на схемата били двама братя, като единият е задържан, а другият е напуснал страната. На 21 януари 2021 г., при съвместна акция на отдел „Икономическа полиция“  при ОД на МВР – Пловдив, под наблюдението на Окръжна прокуратура – Пловдив, са били извършени претърсвания, изземвания и огледи в над 10 обекта на територията на Пловдив. При тези действия в специално пригоден склад към магазин, са били открити маратонки, контрабандно внесени от Република Турция. Те са с отличителните белези на световноизвестни търговски марки, без съгласието на притежателя, на обща стойност над 600 000 лева. Спортните обувките са били предназначени за търговия през четири интернет сайта, чието управление е било извършвано от двамата братя, на 33 г. и на 29 г., от града. Стоката е била укрита в склад – тайник, който се намира зад подвижна стена. 

Схемата е действала от 3 години. Парите от незаконната дейност са били вложени в изграждането на ритуален дом и построяването на сграда без никакви документи. „До момента са изпрани над 700 хил. лв. Те били изпращани по личната сметка на един от основните организатори. После са превеждани по сметката на дружество, с което са изградени домът и сградата“, обясни окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

„Дневният оборот в определени дни е стигал до 20 хиляди лева“, допълни директорът на ОДМВР - Пловдив ст. ком. Йордан Рогачев.

Още по темата

ВКС ще решава дали да сложи намордник на публичността на разследванията

Предишна новина

"Правен свят" - Видео обзор - 25.01.2021

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.