Разчистиха отпадъците край АМ "Струма" след разпореждане на ВАП

Разчистиха отпадъците край АМ "Струма" след разпореждане на ВАП
снимка: ПРБ

След разпоредени проверки от Върховна административна прокуратура на Министерство на околната среда и водите днес приключи разчистването на пластмасовите и фармацевтични отпадъци от общинския имот до моста на Автомагистрала „Струма" край Дупница, съобщиха от държавното обвинение. 

Припомняме, че заради нерегламентирано сметище в района на 13 август 2019 г. избухна пожар, който увреди пътната инфраструктура в близост.

Според получената от МОСВ информация разчистването на отпадъците се е провело под ръководство на министъра на околната среда и водите Емил Димитров в изпълнение на разпорежданията на ВАП. Почистени са общо 1870,64 тона композитни опаковки и 178,32 тона твърда пластмаса от нерегламентирани сметища. Продължава извозването на останали на терена излезли от употреба гуми и смесени отпадъци. В района има и терен, на който регламентирано се извършва съхранение на отпадъци.

Припомняме, че през месец юли по случая ВАП сезира Върховна касационна прокуратура за данни за извършено престъпление по служба или друго престъпление.

 

снимки: ПРБ

Още по темата

СРП проверява фондация HelpKarmа заради космически заплати, раздавани от дарения

Предишна новина

"Правен свят" - Видео обзор (06.11.2020)

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.