Разкриха множество кражби при операция срещу битовата престъпност в Сливенско


Специализирана полицейска операция на територията на Сливенска област е проведена в периода от 8 до 12 февруари. Действията са осъществени от служители на РУ-Сливен и РУ-Нова Загора, под ръководството на Окръжна прокуратура. В хода на операцията са разкрити извършители на множество кражби на пари и други вещи от части имоти в град Сливен и малките населени места в общината.

В село Гавраилово е задържан непълнолетен местен жител, с криминалистически регистрации. Според събраните данни той е успял да отмъкне близо 4000 лева, мобилен телефон и таблет при извършени от месец юни миналата година до февруари 2021 кражби, влизал през незаключени врати и прозорци и е обрал пет жилищата в селото.

35-годишен извършител на кражба на бензинов агрегат от строителен обект в парк "Юнак” в град Сливен също попадна в полицейския арест. Той е с криминалистически регистрации за притежание на наркотици, доброволно е предал откраднатата вещ. За серия от кражби на хранителни продукти и алкохол от търговски обекти в град Сливен е задържан 44-годишен криминално проявен. Той е върнал част от продуктите.

Двама – на 18 и 22 години, от Сливен, са установени като извършители на увреждане и кражба от вендинг машина за топли напитки в сливенския квартал "Клуцохор”, а 33-годишен е задържан за кражба на велосипед от партерна площадка на жилищна сграда в центъра на областния град. Велосипедът е предаден от извършителя.

В рамките на операцията е разкрит и извършител на множество кражби на покъщнина в сливенския квартал "Надежда”. Задържан е 19-годишен жител на същия квартал. Извършени са арести на непълнолетен, откраднал 150 лева от частен имот в село Камен, и на двама братя на 23 и 14 години - за кражба на електрически проводници от къща в село Блатец.

Събраните материалите по случаите са предадени на Районна прокуратура-Сливен. Образувани са досъдебни производства.

На територията на Нова Загора са извършени проверки на 143 превозни средства и 237 лица, както и контрол на лица с криминални прояви. Задържани са петима извършители на кражби, и за незаконно притежание на боеприпас. Работата по случаите продължава в рамките а образуваните досъдебни производства под надзора на Районна прокуратура -Сливен.

ВАП сезира МВР и Столична община за мерките по време на т.нар. „Луковмарш“

Предишна новина

30 години от създаването на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.