Разкриха мъжете, разбили колата на зам.-главния редактор на „Монитор“

Разкриха мъжете, разбили колата на зам.-главния редактор на „Монитор“

Само за броени дни разследващите полицаи от столичната полиция и 5 РПУ, откриха и арестуваха бандитите, които разбиха автомобила на зам.-главния редактор на „Монитор“ Наталия Радославова, съобщи Dariknews.

Часове след престъплението ръководният екип на "Телеграф медия" се е срещнал официално с министър Младен Маринов, за да изрази безпокойството си. На свой ред министърът се ангажирал да впрегне целия възможен ресурс за разкриване на посегателството.

Извършителите на нападението са Даниел Траянов и Борислав Александров. Първият влязъл в автомобила на Радославова, изкъртил цялото табло, събрал всичко, включително телефона на детето ѝ и таблет, сложил ги в найлонов плик и го метнал на задната седалка.

През това време отцепка му правил Александров, който по камери от редакцията се вижда как прави знаци с ръце да се обърне всичко наопаки в автомобила. Даниел е разпитан пред съдия, а аверът му е станал свидетел срещу него, пише "Телеграф".

Интересното е, че това не е първото престъпление на дуото. Даниел Траянов е осъждан като през 2006 г. е сключил споразумение с прокуратурата, признавайки вината си за извършена кражба. Навъртял е в досието си и грабежи. Борислав Александров няма присъди, но за сметка на това в досието си е записал 19 криминални прояви, сред които и нанасяне на телесни повреди.

В хода на разследването станало ясно още, че преди да започнат да тършуват, двамата бандити са се дрогирали с пико и са пили алкохол. Единият дори заложил купен от майка му телефон, за да има пари за наркотици.

И Даниел, и Борислав са от Бистрица, а до центъра на София, където се намира редакцията на „Телеграф медия“, стигнали с такси. По случая е образувано досъдебно производство, а извършителите са дадени на Софийската районна прокуратура. Очаква се държавното обвинение да вземе решение дали да ги изправи пред съда.

Оправдаха бившия СИК-аджия Пламен Дишков-Кела за убийството на месаря Димитър Стаматов-Мастара

Предишна новина

Размисли за домашното насилие

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.