Разкриването на отвличането на Адриан Златков ще почака


Разбитите в събота и в понеделник банди след операции на ГДБОП и баретите в София са извършили много престъпления, но нямат нищо общо с отвличането на Адриан Златков. От няколко дни насам и основно заради мълчанието на МВР, службите и прокуратурата се нагнетяваше очакването, че масовите арести в столица са именно по повод отвличането. Допълнителен щрих в това бяха и разкритията на бащата на отвлечения, че имало специален щаб и в дома на Бойко Борисов в "Бояна", който се занимавал с разплитането на случая. Той няколко пъти благодари на премиера. Самият министър-председател също загадъчно обяви преди два дни, че ставало дума за сериозна група, но би било редно да се даде възможност на МВР и прокуратурата да се похвалят.

Вчера обаче стана ясно, че едната разкрита банда е участвала в убийство и контрабанда на цигари за 3 млн. лв. На брифинг на МВР и прокуратурата бе обявено, че разплитането е тръгнало в началото на годината, когато в София е прострелян смъртоносно 39-годишният таксиметров шофьор Борислав Петров. По това време той е подсъдим за 14 т хашиш, открити в Мировяне. Оказало се, че е бил част от организацията. "Най-вероятно е преценен, че е слабо звено в групата. Имало е и други случаи, когато те са организирали силови действия спрямо членове на групата или контрагенти, когато са смятали, че има заплаха за дейността на групата", обясни главният секретар на МВР Младен Маринов. После групата се занимавала основно с контрабанда. "Бе задържано голямо количество контрабандни цигари на стойност над 3 милиона и половина лева. Приблизително това е един ТИР", посочи ръководителят на специализираната прокуратура Иван Гешев.

Стана ясно, че делото за хашиша е отпреди 5 г. На въпрос защо за толкова време няма поне присъда на първа инстанция, от прокуратурата обясниха, че имало само четири малки зали в специализирания съд и те не стигали. Интересно е да се отбележи, че само преди дни парламентът реши да изпрати още дела като подсъдни на същия този съд - делата за корупционни престъпления.

Другата банда, която бе задържана в понеделник на бул. "Сливница", е извършила поредния си грабеж минути преди ареста. Жертвата бил чужденец. От прокуратурата разказаха, че престъпниците с маски му препречили пътя с бус, счупили стъклата на колата му и отнели чанта с 80 000 лв. Групата се смята за една от най-опитните в извършването на въоръжени грабежи. Сред задържаните имало дори човек с присъда от Гърция. Един от ръководителите на бандата се оказа, че е задържан 4 пъти за грабежи само тази година. След кратък престой в ареста обаче той бил пуснат на свобода.

ТРАФИК

В столичния кв. "Модерно предградие" са открити 40 нелегални мигранти без документи, които са твърдели, че са от Ирак и Сирия. Не било ясно дали става дума за компактна група нелегални мигранти или за пункт, в който са се събирали, за да бъдат транспортирани към Западна Европа. Щели да се търсят преводачи, които да разговарят със задържаните. Източници от МВР обяснили пред БНР, че като цяло кв. "Модерно предградие" е рисков за подобна дейност, а на конкретния адрес мигранти се откриват за четвърти или пети път.

Адвокатът на Тръмп отрече да е имало тайни договорки с Русия за президентските избори в САЩ

Предишна новина

Кантората, "наета от Пеевски", е най-добрата в Русия за 2016г.

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.