Разследването за бунта в лагера в Харманли продължава, всички задържани са освободени


Близо година след като в лагера за настаняване на чужденци в Харманли, избухна бунт, разследването все още продължава. Всички, които бяха задържани, са освободени с различни мерки за неотклонение, съобщиха за "Дневник" от апелативната прокуратура в Пловдив.

21 души са обвиняеми за хулиганство с особена дързост. Четирима от тях са непълнолетни и се водят на отчет в Детска педагогическа стая, двама са с подписка, а 15 са с мярка "парична гаранция" от 1000 лева. Всички са настанени в бежански центрове в страната.

Бунтът избухна в края на ноември миналата година няколко дни, след като лагерът беше поставен под карантина заради съмнения, че там има краста. Мотивите за наложената мярка бяха, че се е създало напрежение сред жителите на града, които се безпокояха от евентуална зараза.

Центърът, който е от отворен тип, се оказа затворен - т.е обитателите му не можеха да го напускат. Това провокира напрежение, като стана известно, че след затварянето на лагера няколко дни там не са влизали лекари. Впоследствие проверката, продължила няколко седмици, показа че краста има сред над 80 от обитателите на центъра.

С до 4 пъти се намаляват таксите за регистрация на юридическите лица с нестопанска цел

Предишна новина

Съдят фалшив тв репортер, събирал пари за болно дете

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.