Разследващи иззеха документи от втора фирма, участвала в ремонта на фаталния участък край Своге

Разследващи иззеха документи от втора фирма, участвала в ремонта на фаталния участък край Своге
Разследващи и полицаи иззеха документи от фирмата "Мегаинвест холд" в Дупница във връзка с катастрофата край Своге, снимка: БГНЕС

Разследващи и полицаи влязоха в офиса на втора фирма, за която има данни, че е участвала в ремонта на фаталната отсечка София-Своге-Мездра, където в събота смъртта си в автобусна катастрофа намериха 17 души. Става дума за фирмата "Мегаинвест холд" в Дупница, част от консорциума "Трейс Своге", откъдето са били иззети документи във връзка с разследването на инцидента.

Управителят на фирмата Цветан Цветанов обаче заяви, че "Мегаинвест холд" не е участвала в асфалтирането на въпросния участък.  В официална позиция от "Трейс Груп Холд" вчера, малко преди разследващите да влязат в централата на фирмата в София, бе посочено, че и те не носят вина за инцидента.

Междувременно стана ясно, че обвиненият за жестоката катастрофа край Своге шофьор на автобуса Григор Григоров е изписан от болница "Царица Йоанна - ИСУЛ", заявиха за "Правен свят" от лечебното заведение. Той е задържан за 72 часа с прокурорско постановление в следствения арест в Националната следствена служба. Григоров е обвинен в причиняване на смърт на повече от едно лице - престъпление по чл. 343 ал. 4 вр. ал. 3 б. "Б" пр. 2  вр. ал. 1 б. "В"  вр. чл. 342 ал. 1 пр. 3 от Наказателния кодекс.

Предстои в следващите дни прокуратурата да внесе в съда искане за постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" за шофьора на автобуса-ковчег.

Позиция

 

„Мегаинвест-холд“ не е изпълнител, подизпълнител и партньор в реконструкцията на пътна отсечка край Своге, където стана тежката катастрофа с автобус. Това се посочва в позиция, изпратена от Цветан Сл. Цветанов, управител на „Мегаинвест-холд" ЕООД до медиите. 

 

Във връзка с изпълнението на проект, обхващащ отсечката от пътя край Своге, на която се случи злощастният инцидент с автобус, при който загинаха и пострадаха много хора, Цветанов прави следното уточнение: „Аз, Цветан Славейков Цветанов, в качеството си на Управител на „Мегаинвест-холд" ЕООД не съм изпълнител, подизпълнител и партньор в реконструкцията на визираната пътна отсечка - нито пряко с компанията, която притежавам и управлявам, нито чрез изпълнители (общи работници), нито чрез своя техника.Горното бе констатирано и при направената проверка от компетентните органи днес“.

 

В позицията той пояснява, че отсечката от пътя, на която се случи злополучният инцидент е реконструирана от „Трейс Холд Груп" АД, който е водещ партньор в Обединение „ТРЕЙС СВОГЕ". „Като водещ партньор, съгласно Договор за споразумение, "Трейс Холд Груп" АД е извършвала кореспондеция с АПИ, а ръководител на обекта е г-н Бисер Иванов - представител на Обединението“, допълва Цветан Цветанов.

 

По отношение на изпълнявания от "Мегаинвест-холд" ЕООД рехабилитиран участък, Цветанов подчертава, че той е изпълнен изцяло по стандартите и изискванията, приет с приемателна комисия, издаден Акт 16 и Удостоверение за добро изпълнение.

Още по темата

Соросоидите могат да работят за всяка кауза, не и за българската*

Предишна новина

Апелативният спецсъд отказа да измени мярката за неотклонение на Биляна Петрова

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.