Разследват болничен шеф за фалшива диплома


Бившият управител на МБАЛ "Св. Иван Рилски" в Дупница Росен Тимчев стана клиент на Районната прокуратура в града заради съмнение за представяне на фалшива диплома. Срещу него е образувано досъдебно производство за упражняване на професия без съответна правоспособност и за съставяне на неистински официален документ.

Разследването е по сигнал от Агенция "Медицински одит" и председателя на Общинския съвет в Дупница. След назначаването му за временен управител на здравното заведение Росен Тимчев представил в Агенцията по вписванията копие от диплома за завършено висше образование със специалност "Здравен мениджмънт".

Проверка чрез Министерство на образованието и науката установила, че документът не е истински. Констатирано е, че текстът "вярно с оригинала", подписът към него и този под снимката на дипломата са изписани от Тимчев. Според справка от МОН той не притежава съответна правоспособност, за да заема длъжността управител на лечебно заведение. Разследването по случая продължава.Руми Борисова

Варненка съди общината за непочистен сняг

Предишна новина

Хиляди жалби от Турция заваляха към Европейския съд за правата на човека

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.