Разследват фалшива информация за починала учителка след ваксина

Разследват фалшива информация за починала учителка след ваксина

Прокуратурата в Разград разпореди разследване на новинарски сайтове за разпространяване на фалшиви новини. Става дума за информация за починала учителка след поставяне на ваксина срещу COVID-19, съобщи Нова телевизия. В едната публикация, която обиколила социалните мрежи миналата седмица, се посочвало, че 44-годишна учителка от Разград е починала в местната болница 16 минути, след като била имунизирана. Посочени били и имената на „жертвата“, както и на фирмата производител на ваксината.

Друг сайт пък съобщил, че смъртните случаи били два.

От РЗИ и болницата отрекоха да има подобни случаи.

„Единственото вярно в тази новина, е че наистина съществува такъв човек. Към момента не се провеждат имунизации на учители", каза директорът на РЗИ д-р Ася  Генева.

„Отговорността за подобно престъпление е до 5 години затвор и глоба до 50 000 лв. Сайтът е регистриран в София, достигнали сме до определено лице. Интернет пространството не е анонимно. Всеки остава някаква следа”, коментира Тихомир Тодоров, окръжен прокурор на Разград.

Още по темата

Миню Стайков без обезщетение за ареста му

Предишна новина

Кандидат за ЕДП: Не съм просто един прокурор, прикован на бюро. Искам да изляза от зоната си на комфорт

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  ВиЧЕВ | нерегистриран
  0
  0

  Когато прокуратурата разнася грешна информация , кой ще ги разследва ?

 2. 1
  | нерегистриран
  6
  0

  В България се води масирана пропаганда против ваксините, на която властите гледат безучастно. По сайтове- измислени и реални, вестници, ТВ, радио- навсякъде се води такава пропаганда.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.