Разследват общинската болница във Велинград за неправомерни договори с НЗОК

Разследват общинската болница във Велинград за неправомерни договори с НЗОК
Снимка: БГНЕС

Полицията в Пазарджик разследва сигнал за злоупотреби в общинската болница във Велинград. Проверява се дали здравното заведение неправомерно е сключвало договори за клинични пътеки със Здравната каса, като са предоставяни фалшиви сертификати за професионална квалификация на лекари, информира БНР. 

В основата на разследването е директорът на болницата д-р Жеко Чешмеджиев, както и други лекари от здравното заведение. Фалшивите сертификати касаят специалностите ортопедия и педиатрия. Има данни, че на базата на тези документи са сключвани договори със Здравната каса с цел фиктивно лечение. Икономическа полиция проверява точната сума на усвоените средства. Д-р Жеко Чешмеджиев заявява пред Хоризонт, че разследването касае само един негов колега - педиатър. 

"Това е сертификат на друг колега, който не работи вече в болницата, напусна, но и за други сертификати досега не съм чул. Атаките са срещу мен. Предполагам, че има задкулисни апетити относно лечебното заведение и така".

Преди години името на д-р Жеко Чешмеджиев бе замесен в друг, тогава непотвърден сигнал, за пренасочване на  средства от общинската болница към частна фирма.  Проверката по тази преписка е възобновена.

ВКС ще тълкува разпоредба на НК свързана с лихварството

Предишна новина

Народно събрание VS. президент – 23:1

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.