Разследват палеж на кола на опонент на кмета на Галиче

Разследват палеж на кола на опонент на кмета на Галиче

Окръжната прокуратура във Враца започна разследване за палеж на автомобила на опонент на кмета на Галиче Ценко Чоков. Колата на Веселин Тушинов, който беше конкурент на Чоков на местните избори, е запалена в 4 ч.

Тя се е намирала във фермата на бащата на Тушинов. Това е третият палеж на автомобил на опонента на Чоков. Беше подпалено и заведението му, разбиван е и оборът на баща му.

За снощния случай се води досъдебно производство по чл. 330, ал. 2, т. 2 от Наказателния кодекс за запалване на имущество на значителна стойност, като е имало опасност пожарът да се разпространи и върху други имоти.

Извършен е оглед на местопроизшествието. В момента се извършва втори оглед заедно със специалисти по пожарна безопасност. Разпитани са свидетели, назначена е пожаро-техническа експертиза и са взети натривки от ръцете на две лица, съобщиха от прокуратурата.

"И този път има свидетели, както и при останалите посегателства, но виновник за престъпленията все още не е разкрит. Сега е заведено осмото досъдебно производство срещу неизвестнен извършител и вероятно ще си остане такова като всички останали", е заявил Тушинов, цитиран от kmeta.bg.

Мъжът твърди, че има кореспонденция, в която Чокови го заплашват директно.. "Ние имаме единствено проблеми със семейство Чокови. Вчера (във вторник ) Мартин Чоков ми показа среден пръст и ми каза: Ще умреш, кучко. Ще ти навра брадвата в зад*ика!", твърди още Тушинов. И подозира в палежа кметския син.

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди тотална проверка на Ценко Чоков и дейността му като кмет. Първите констатации от нея бяха за десетки нарушения, а срещу Чоков беше внесено обвинение за документно престъпление. 

Основни свидетели по делото "Октопод" дадоха показания пред специализирания съд

Предишна новина

Захариева обжалва лекото наказание на съдия Ивайло Родопски

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    12 | нерегистриран
    1
    0

    Абе тоя мучащ още ли не е в ареста ?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.