Разследват скандал с голи снимки на общински сайт


Сигнал до полицията и прокуратурата в Търново във връзка със злонамерена хакерска атака на общинския сайт, е внесъл председателят на местния общински съвет Николай Ашиков.

На официалната страница на община Велико Търново в сряда по обяд се появили фалшиви голи снимки на жена, чието лице е заличено, а в текста към тях се твърди, че е секретарката на местния парламент. Дамата позирала само по булчински воал и бели чорапи. Системните администратори на кметството побързали да изтрият фотосите, но те вече са копирани и се въртят в интернет.

По сайтовете се появи информация, че фотосите са изтекли в мрежата като отмъщение на сватбен фотограф, който поискал по-голяма сума за заснемане на тържеството, но булката отказала да плати.

Визираната в компромата общинарка твърди, че не е тя на въпросните снимки.
"Не мога да си представя колко далеч от нормалността трябва да бъде човек, за да измисли подобна глупост. Не искам и да гадая какво биха могли да целят авторите на тази лъжа и искрено се надявам да е просто безобидна, макар и груба шега", казва в разпространена позиция до медиите Диляна Теодосиева.

Атрактивната дама от 3 години работи в общинския съвет и на 1 юни наистина правила сватба в Арбанаси, но се кълне, че пред никого не е позирала гола. "Ще търся правата си и ще настоявам всеки, споменал името ми, или по друг начин свързал мен с тази грозна скалъпена история, да си понесе отговорността", категорична е Диляна.

"Настояваме да се установи кой е качил фалшивите снимки, защото целта е да се злепостави институцията", каза председателят на общинския съвет Николай Ашиков.

 

Eвроучени оспорват законите за защита на личните данни

Предишна новина

2 години и 8 месеца условно и 90 хил. лв. кръвнина за мотоциклетист, прегазил пешеходец

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.