Разследват за длъжностно присвояване четиримата служители на полицейското управление в Павликени


Четиримата служители от полицейското управление в Павликени, срещу които в понеделник  започна разследване за злоупотреби със служебно гориво, не са задържани и на този етап остават на работа, съобщи БНР.

Командирът на отделение в полицейското управление в Павликени, домакинът, огнярят и началникът на полицейския участък в Сухиндол засега отказват да дават обяснения за сигналите срещу тях, че са наливали служебно гориво в туби, вместо в резервоарите на служебните полицейски автомобили.

Срещу четиримата служители на този етап не са повдигнати обвинения, продължават дисциплинарните проверки за тежко нарушение на служебната дисциплина, посочи директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Димитър Машов. Той уточни, че полицейските служители остават на работа, докато срещу тях не бъдат събрани неоспорими доказателства за злоупотреби.

По случая Окръжната прокуратура образува досъдебно производство. То започна, след разследване на репортери от предаването "Господари на ефира" по Нова телевизия и излъчени кадри, които показват как се точи служебно горива за лични нужди.

Върховните съдии не подлежат на атестиране, ако се кандидатират за ръководители на по-ниско ниво

Предишна новина

Надзирателите в Сливенския затвор също излязоха на протест

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.