Рецидивист е обралият 89-годишен пенсионер в София

Рецидивист е обралият 89-годишен пенсионер в София
Снимка: Pixabay

Още във вчерашния ден е заловен мъжът, който измами и ограби възрастен мъж, непосредствено след като получил пенсията си от пощенския клон в столичния квартал "Гео Милев", съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов в ефира на Nova.  Възрастният човек ще си получи парите обратно.

"В рамките на вчерашния ден мъжът, взел пенсията на 89-годишния Иван Дечев, е задържан", обяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов.''Той се беше укрил, но след проведени действия е установен и задържан. Той е рецидивист, многократно осъждан. Има осем присъди за измами и една за грабеж", каза още Иванов. 

Както е известно мъжът, извършил кражбата, също е в пенсионна възраст, и се специализирал в подобна дейност. "Вероятно е водил наблюдение и е решил да опита своя занаят", добави Иванов.

Наглата кражба се случи посред бял ден в София в сряда. 89-годишният мъж се раздели с 400 лева минути, след като взе пенсията си от пощенския клон в столичния квартал "Гео Милев".

Видеокамери са заснели как автомобил спира на улицата и заговаря пенсионера.

"Видях, че на задната седалка имаше разхвърлени хартии и отгоре 50 лв. Шофьорът избърза да каже "дядо, аз съм главния касиер на пощата, касиеркатата ти е дала 50 лв. по-малко към пенсията". Започнах да броя парите дали са толкова, колкото получавам. Когато видя, че ми треперят ръцете, ми каза да му ги дам, за да ги преброи по-бързо. Дадох ги с цялата си наивност. Започна да брои и каза "тези са за теб". Даде ми и 50 лв., които бяха на седалката. Когато ми ги върна, аз почувствах, че са по-малко. Тогава той тръгна веднага", разказа потърпевшият. След секунди пенсионерът осъзнава, че от 700 лв. пенсия липсват 400 лв. Търси помощ от служителите на магазин за касови апарати, пред който се разиграла измамната схема. Именно те подават сигнал на 112.

 

 

Още по темата

Великобритания и ЕС се договориха да вземат решение до неделя

Предишна новина

Девет прокуратури и следствия с награди за отличната си работа

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.