Рекорд: Рецидивист влиза в затвора за 34-ти път


Рецидивист постави своеобразен рекорд, след като влиза за 34-ти път в затвора. Този път присъдата му е 4 години. Димитър Кунев бе признат за виновен в това, че на 07.02.2014 г. около 13:40 ч. в Бургас е отнел сумата от 227.00 лв. и дамска чанта с вещите в нея на обща стойност 290,90 лв.Районен съд – Бургас разгледа наказателното дело срещу Кунев по института на съкратеното съдебно следствие, пише "Флагман", цитиран от Блиц. По този ред съдът е длъжен да намали първоначално определеното наказание с 1/3. Затова след като наложи наказание 6 години лишаване от свобода на Кунев, съдебният състав го редуцира и постанови той да търпи 4 години при първоначален строг режим.

В мотивите към присъдата Районен съд – Бургас приема за установено, че на 07.02.2014 г. около 13:00 ч. пострадалата получила пенсията от поща в гр.Бургас и след това тръгнала към сладкарница, която искала да посети. Тя носела в лявата си ръка дамската си чанта. Подсъдимият Кунев проследил възрастната жена и в един момент се приближил до нея. Хванал с ръка дамската й чанта и я издърпал без усилие. След това побягнал. Той изхвърлил чантата в двора на жилищна кооперация, като задържал мобилен телефон със СИМ карта и парите. Подсъдимият провел два телефонни разговора, след което изхвърлил СИМ картата. Той дал телефона на друго лице, от което бил иззет впоследствие. Пострадалата е получила чантата си ведно вещите в нея, освен сумата от 227 лв. и СИМ картата на стойност 9,90 лв.

При определяне на наказанието на Кунев Районен съд - Бургас обърна внимание, че той е осъждан 33 пъти, включително за тежки умишлени престъпления и е изтърпявал ефективно лишаване от свобода. Той не е възстановил причинените на пострадалата щети, нито е направил опит за това. Съдът намира, че налаганите му досега наказания не са оказали възпиращо въздействие и той трябва да бъде изолиран от обществото за по-продължителен период, за да му се отнеме възможността да върши престъпления.

Кунев е обжалвал присъдата на Районен съд - Бургас пред Окръжен съд – Бургас.

Публикуваха първия закон срещу тероризма в Либия

Предишна новина

Съд във Франция потвърди доживотната присъда на Карлос Чакала

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.