Ренета Инджова има намерение да съди България в Страсбург


Бившият служебен министър и шеф на Националния статистически институт Ренета Инджова обяви, че ще съди България в Европейския съд в Страсбург. Причината е, че не била получила справедливо според нея решение по дело, свързано с уволнението й от болница "Токуда" преди повече от 3 години.

Бившият служебен премиер (1994-1995 г.) каза в предаването Дикoff по "Нова", че е завела в българския съд дело за неизплатени възнаграждения, които по договор й се дължат след отстраняването й. Според нея съдът е преценил на три инстанции, че доказателствата са неоспорими, но не е последвало решение за изплащане на парите. Същевременно се оплака, че трябва да плати хонорари от по 5000 лв. на адвокатите.

"Ние, изглежда, вече не можем да минем без участието на посланиците в нашия съдебен живот", заяви Инджова и призова японския посланик да обърне внимание на случая.
От лечебното заведение са отказали коментар, като са обяснили, че съдът на три инстанции е отсъдил в тяхна полза.

"Искам да се знае, че в България последна инстанция не е Върховният касационен съд, а има и Европа", заяви Ренета Инджова. Тя призова хората, които усещат несправедливост от съдебни решения в България, да завеждат дела срещу държавата.

Убийство заради 6 млн. и обида "детето ти не е твое"

Предишна новина

Цацаров внася екшън план за Темида в НС

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.