Ресторантьорите настояват за двуседмичен пълен локдаун

Ресторантьорите настояват за двуседмичен пълен локдаун

Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на заведенията (БАЗ) настояват за въвеждане на строга и всеобхващаща двуседмична карантина. Подобен период на блокиране е възможен само, ако той обхваща абсолютно всички обекти и държавни институции, с изключение на тези от първа необходимост, посочват от ресторантьорския бранш.

"В противен случай, ако отново само три сектора бъдат изправени пред това да понесат цялата тежест, за да постигнем неясни резултати, ние ще бъдем принудени да организираме масов протест! С едно-единствено искане - оставка на всички членове на НОЩ!", категорични са от СЗБ и БАЗ.

„И така! Всичко или нищо. Или отваряте всички бизнеси без ограничения, или затваряте всички! Защото, ако държавата и хората, които са обвързани с взимането на подобни решения, за четвърти път ни унижат и опитат да доубият нашия бизнес, ние ще сме длъжни да се защитим по подобаващ начин. Отговорните лица - министърът на здравеопазването и всички членове на НОЩ, многократно доказаха, че са негодни да взимат качествени решения и да вдъхват доверие и кураж в обществото и бизнеса! И не, не управлявате най-добре в Европа пандемията!“, пише още в позицията.

„Оставка за трите "Д“: дискриминация, демагогия, диктатура. С три огромни Н: недоверие, недоволство, недоумение“, гласи позицията.

Още по темата

ЕК въвежда със закон сертификат за ваксинираните и преболедувалите COVID-19

Предишна новина

Правни възможности за въвеждане на задължителна ваксинация срещу COVID-19

Следваща новина

Коментари

3 Коментара

 1. 3
  С. И. | нерегистриран
  0
  0

  100 годишни хора го преборват вируса. Гаранция няма но това протакане е по-жестоко. А за тези генни експерименти наречени ваксини изобщо не искам да помисля. Хората трябва да имат право на избор, един прекрасен купон или 100 години самота. Тотална карантина но след тотално тестване и заразените да се карантинират в изолирани зони. На 5-ти ден като даде отрицателен тест да бяга. Аз съм за тотално отваряне или тотално затваряне на целия свят. Тотален стоп. Една година ли не можаха да се подготвят? Една година ли не могат да кажат след десет дни всичко спира за месец защото смъртността през 2020 се е увеличила с "толкова" %. Имали такова увеличение или има само КОВИТ психоза? То това ми прилича на катаджийски пазарлък. "Какво да те правя бе човек?! Сега трябва да ти пиша акт..." : Сега до края на месеца да затворим а после ще видим...

 2. 1
  | нерегистриран
  4
  0

  Ами като ще е гарга - да е рошава.
  Само че избори ще има!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.