Резидентът се отказа да претендира за свобода пред въззивния съд

Резидентът се отказа да претендира за свобода пред въззивния съд
Иван Илиев, сочен за Резидент и ръководител на групата за шпионаж, снимка:в-к "24 часа"

Обвиненият в шпионаж бивш ръководен служител от Военно разузнаване Иван Илиев оттегли молбата си за промяна на мярката му за неотклонение в по-лека. Той, заедно с петима други, беше задържан преди седмица заради шпионска дейност в полза на чужда държава. Един от тях беше освободен под парична гаранция, след като е направил самопризнания.

Военно-апелативният съд уважи искането на Илиев и той беше върнат в ареста. Причината за оттеглената молба на Иван Илиев е, че съдът не е променил в по-леки мерките за неотклонение на четиримата други обвиняеми и ги е оставил за постоянно в ареста, обясни адвокатът му Даниела Никифорова.

Полк. Стоян Лазаров от военната прокуратура коментира, че досега никой от обвиняемите не е дал обяснение пред разследващите.

Припомняме, че Военно-апелативният съд остави в ареста четирима от шестимата обвинени за шпионаж в полза на Русия миналия петък. Те обжалваха задържането си под стража, което Военно-окръжният съд им наложи след близо денонощие заседаване, приключило в 5 часа сутринта в понеделник миналата седмица. С потвърдени мерки „задържане под стража“ към момента са полк. Петър Петров, началникът на класифицираната регистратура в парламента Любомир Медаров, както и военният разузнавач Димитър Влахов. Военно-апелативният съд не измени и мярката на съпругата на "Резидента" Галина Илиева.

Още по темата

ИВСС призова магистратите да подадат имуществените си декларации до 17 май

Предишна новина

МП хвана в лъжа затворник от Бургаския затвор – опитал да създаде COVID-скандал

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.