Родни хакери продават киберуслуги от чужбина


Хакерите използват сайта www.hakerskiuslugi.com, на който се рекламират като единственото място в България, през което всеки може да наеме анонимно професионалист за "мокри поръчки онлайн". "Ние можем да открием всеки по всяко време. Ние можем да направим невъзможното за вас възможно!" Със слогана киберпрестъпниците се рекламират пред потенциалните си клиенти у нас. Сайтът предлага услугите си само в България. Проверка показва, че домейнът за хакерския портал е регистриран на чужд сървър съвсем скоро, на 20 юни тази година, но не става ясен реалният собственик заради въведения миналата година еврорегламент за защита на личните данни. Удобно скрити зад GDPR-а, хакерите предлагат разбиване на паролите и получаване на пълен достъп до профили в социални мрежи, като цената е в зависимост от защитата на профила на жертвата. Обещанието е за 100% успеваемост. От описанието на услугата става ясно, че хакването на профила става посредством софтуер, създаден специално от хакерите, който се конфигурира допълнително според нивото на защита на профила и дава бърз и сигурен резултат.
 
Цената за хакване на Facebook профил може да варира между 300 и 500 лв. Достъп до лична кореспонденция също е възможен чрез хакване на Viber, Instagram, Telegram или WhatsAPP. Достъп до поща в български мейл сървър струва около половин бон.
 
Разпечатки на разговорите ни и от трите телекома също се продават за около 500 лева. Освен с кого са проведени се обещава срещу сумата и опис на геолокация на всички проведени разговори.
 
Хакерите се оприличават като детективи, но онлайн. На сайта признават, че България е една от малкото държави, където детективската дейност не е регламентирана по никакъв начин, ето защо и техните услуги са незаконни. Открито признават, че жертвите им са сайтове и форуми, както и медии и онлайн магазини.
 
Използват популярните DdoS атаки, които имат за цел да спрат достъпа на целевите потребители до важна информация или до определен сайт. Този вид атаки са лесни за изпълнение, което ги превръща в страст за хакерите. При DdoS атаката диригентът на атаката задава команда на предварително подготвена бот-мрежа да атакуват. Бот-мрежата (bot-net) представлява десетки ботове върху компрометирани машини. Ботовете заливат целевата жертва с трафик или с информация, докато услугата спре да работи и стане недостъпна.
 
На главната си страница са посочили, че не се намират в България, но това не пречи да извършват качествено услугите. "Сайтът позволява на заинтересуваните да намерят компетентни изпълнители на специфични задачи в ИТ сферата. Наема се професионален хакер за конкретна задача", твърдят още създателите на портала.
 
Заплащането на услугите е и в биткойни. За своите услуги хакерите искат плащане в биткойни или паричен превод през "Изипей". Предлагат предплащане на половината от сумата, преди да започнат работа, а останалата - след като вече имат резултат. Заплащането на всички услуги, включително и за DdoS, предоставяни от тях, е възможно и на части. Бонус за клиента е, че за услугите може да плаща абсолютно анонимно. Но комисионата, начислена от платежните системи за сделката, поема клиентът.
 
Изтриване на статии и онлайн ресурси, изчистване на имидж и сриване на конкуренцията също са сред предложенията. Хакерите посочват, че биха увеличили предлаганите услуги за редовните си клиенти. Застраховат се, като подчертават, че не участват в изнудване и също така си запазват правото да откажат предоставяне на услуги. Няколко пъти уверяват клиентите си, че ще останат анонимни, а времето за изпълнение на задачата зависи от нейната сложност.
 

За да следят вербуването на студенти за камикадзета, ДАНС с бърз достъп до МОН

Предишна новина

Обвинения в сексуален тормоз срещу Пласидо Доминго

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

 1. 1
  spymaster.bg | нерегистриран
  0
  0

  Това са 100% измамници и вече доста от техните жертви ми се оплакаха!!! След, като им заплатиш и потвърдиш, те ти отговарят с "Благодарим ви за благотворителноста" или "Жертва сте на измама". Това са реални цитати от техни кореспонденции. Не се подавайте наивно, особенно за разбиването на социални или чат профили, пощи и др. Текста в сайта е с онлайн преводач и за това са грешките и недвусмислените изречения. Използвани са готови статии от множество стари подобни хакерски сайтове. Създателите са украински онлайн измамници, абсолютно нищо неразбиращи от тази материя! Те са част от украинската мафиотска върхушка, която към момента разполага с 22 подобни фишинг сайта за крипто валути, финансови и борсови спекулации и др. Сайта е регистриран на 20.06.2019г. в Лондон с период от 1г. и се хоства в САЩ. Тяхната дейност е извън правомощията на нашето законодателство и контрол от ДАНС, защото за място на престъплението се счита това, където се изтеглят/усвояват парите. А това е на украинска територия!

  Лицензиран Частен Детектив с вече 10г. реална дейност на www.SPYMASTER.bg

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.