Румен Боев е легенда, обединиха се от Прокурорската колегия и го пенсионираха с благодарности

Румен Боев е легенда, обединиха се от Прокурорската колегия и го пенсионираха с благодарности
Румен Боев, снимка:БГНЕС/архив

Бившият кадровик и настоящ зам.-административен ръководител на Апелативна прокуратура-Пловдив е легенда и е донесъл най-големите заслуги за отличното ниво на работа на обвинителите в района. Около това се обединиха членовете на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС), след което гласуваха „за“ пенсионирането му, считано от 8 септември.

Емоционално изказване относно члена на ВСС в периода 2012г.-2017г. и дългогодишен прокурор и зам.-административен ръководител на Апелативната прокуратура в Пловдив направи кадровикът Гергана Мутафова.

„Ще освободим г-н Боев в заслужен отпуск през месец септември. Трудно е да се кажат само няколко изречения за неговия професионален път. Ако има време и желание да напише книга да делата, които е водил, може би ще стане интересен многотомник. Това, с което всички колеги ще си спомнят за него като магистрат е, че той винаги беше с отворена врата за съвет или да реши някой проблемен казус. Той е изключително диалогичен и такъв ще го запомним. Не само целият апелативен район, а и хората в цялата страна. Той беше и член на ВСС, а когато се върна в Пловдив съвсем основателно се върна на поста като зам.-административен ръководител. Избраният днес ръководител на Апелативна прокуратура-Пловдив няма да има щастието да работи с него и това е жалко за него. Той светеше със своя светлина. Искам да му пожелая много здраве, още много време да има да си харчи пенсията и вярвам, че винаги ще е готов да откликне на всеки прокурор за съвет“, посочи Гергана Мутафова.

„Няма член на Прокурорската колегия, който да не се присъедини към това становище“, каза и Евгени Диков.

Румен Боев е в съдебната система от 1981 г. От 1983 г. до 1986 г. е заместник-районен прокурор на Пловдив. След това 13 години е военен магистрат, първо следовател, а след това военен прокурор и зам.-военно-окръжен прокурор на Пловдив. От 1998 г. до 2009 г. е заместник на административния ръководител на Апелативната прокуратура, след което четири години е редови обвинител в АП-Пловдив. През октомври 2012 г. Боев беше избран за член на ВСС, а след приключването на мандата му той тоново се върна като зам.-административен ръководител на Апелативната прокуратура.

След това Колегията гласува за неговото пенсиониране през септември, като се съгласи, че Боев заслужава и парична награда в размер на 1000 лв. за изключителни заслуги в работата си като обвинител.

Още един емблематичен за Апелативна прокуратура-Пловдив прокурор бе пенсиониран в рамките на настоящото заседание на Прокурорската колегия. Става дума за Ясенка Шигарминова. Тя също бе поощрена от кадровиците за огромния й принос в дейността на обвинението.

ВАС: Задължението за ваксиниране като условие за посещение в детски градини не е дискриминация

Предишна новина

Калина Чапкънова става говорител на Прокурорската колегия

Следваща новина

Коментари

10 Коментара

 1. 12
  Борко Джипа | нерегистриран
  1
  -1

  ВСС е в психоза. Продължителна.

 2. 11
  Червеният бригадир | нерегистриран
  1
  -1

  Сега съдебната система стана с една единица по- чиста! Сега Гешев ще трябва да дообере паяжината.

 3. 10
  Лвгендата Боев | нерегистриран
  5
  -2

  ТОЙ Е човекът от пазарлъците на ВСС, които станаха известни. Запазиха го за да го държат за едно болезнено място. Толуп с една мозъчна гънка. Добре обслужи цацарон.

 4. 9
  Легендата | нерегистриран
  18
  -2

  Който беше покрит от Цацаров покрай скандала със Ситнилски, за да остане само последният цел на саморазправа? А случайно да са си спомнили членовете на ПК на ВСС записите покрай този скандал и ролята на Легендата?

 5. 8
  | нерегистриран
  9
  -2

  скачените съдове:)

 6. 7
  RRR | нерегистриран
  17
  -2

  То това, същото, дето пее дитирамби, на срещите преди изборите стана за смях при обиколките.Изобщо не беше мръднало по-далеч от 195 и 343б, да не говорим за сериозно изложение по важни за системата въпроси.Лееше клишета без да се замисли.А за тоя, легендарния гений, романи могат да се напишат наистина, но не за работата му, а за гуляите в Елховско.

 7. 6
  Боби Тошев 2 | нерегистриран
  23
  -1

  И тая дето прокурорите я зачеркнаха ,през парламента влезе ,и то се е подготвило да управлява.

 8. 3
  RRR | нерегистриран
  16
  -5

  Защото истината рядко се допуска в последно време.

 9. 1
  RRR | нерегистриран
  33
  -6

  Тези ВСС-ари явно живеят на друга планета.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.