Румен Петков: Очевидно на Пеевски не му харесва това, което обявявам


"Ако главният прокурор иска да покаже, че прокуратурата е независима институция, трябва да покаже, че няма да се държи като джобно ножче на Делян Пеевски. Тя би трябвало да е независима институция", каза бившият вътрешен министър

"Три са целите на това действие. Първата е да влезнем с АБВ в обяснителен режим. Втората е оклеветяване, защото става дума за институционален абсурд. И третата е да се префокусира общественото внимание".

Това заяви в "Здравей, България" по Нова ТВ бившият вътрешен министър Румен Петков за привикването си на разпит в СДВР заради преписка за купуване на гласове.

"Аз държа преписката да бъде разсекретена. Прокуратурата обявява пред мен, че е засекретена, а в същото време обявява публично, че става въпрос за купуване на гласове. Нека да каже дали е на базата на анонимен донос, дали е оперативно придобита информация, или е на базата на донос на секретен сътрудник", коментира Петков.

"Ако главният прокурор иска да покаже, че прокуратурата е независима институция, трябва да покаже, че няма да се държи като джобно ножче на Делян Пеевски. Тя би трябвало да е независима институция", допълни бившият вътрешен министър.
"Очевидно на Пеевски не му харесва това, което обявявам за произхода и икономическата коалиция между БСП, ГЕРБ и ДПС.

Не му харесва, че се обръщам към избирателите със стремежа да им обясня, че като си продават гласовете стават заложници", коментира Петков.
Той определи твърденията за купуване на гласове като абсурдни, като според него "някой услужливо е повикал медиите". Румен Петков очаква всичко в периода до изборите, включително и арести, защото натискът "придобива брутални размери".
"Това е политически натиск върху прокуратурата, която за съжаление се поддава. Ако не беше така, нямаше да засекрети преписката", на мнение е Румен Петков.
Той призова прокуратурата да отговори на три въпроса - защо разсекрети в свое официално изявление темата на секретната преписка, кой извика журналистите и какви са аргументите.

Островитянин уби и изяде турист

Предишна новина

Съдебните решения за блокиране на онлайн хазарт не се изпълняват

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.