Румен Радев: Има риск за живота на премиера Борисов

Румен Радев: Има риск за живота на премиера Борисов
Румен Радев, президент на България; снимка: БГНЕС (архив)

„Снимката на премиера Бойко Борисов, на която се вижда как спи, е най-смущаваща. Тази снимка е най-тревожна, защото това означава риск за живота на министър-председателя". Това заяви държавният глава Румен Радев в първи коментар след скандала със снимките от спалнята на Бойко Борисов и призова за пълно разследване на това кой и как е заснел премиера в "Бояна".

Президентът определи като "недопустимо" нахлуването в личното пространство на министър-председателя.

"В момента, в който ми показаха тези снимки, се свързах с екипа на НСО, за да направят проверка. За НСО не вярвам, но не е лошо и премиерът да си направи преценка за кръга от познатите си. Това е риск, затова изпратих НСО с неговия екип да изчистят всички рискове. Проверката трябва да установи всички обстоятелства", уточни още държавният глава.

След журналистически въпроси президентът Раде отрече да е вдигал дрон над резиденцията на министър-председателя, но призна, че е управлявал дрон, както управлява и самолет.

"Управлявал съм и самолет, управлявал съм и дрон. Не мога да тълкувам всичко изречено от г-н Борисов, защото, за разлика от него, моята фантазия все пак има някакви граници. Как да ви кажа, моят дрон е толкова добър, че влиза в спални, отваря чекмеджета, пълни ги с пачки евра. Вижте, в момента има един нелеп сценарий да се отклони вниманието от най-големия въпрос, а той е един – дали снимките са манипулации, дали записът е монтаж", коментира още президентът, но отхвърли твърденията, че има замисъл за дестабилизация на кабинета.

„В момента най-важното е възстановяване на доверието в обществото. Това е възможно само чрез истината. От това зависи бъдещето ни като правова държава, но основна роля тук има прокуратурата за разследването на изтеглите аудиозапис и снимки", заяви още Румен Радев.

Наред с това президентът обяви още, че ще наложи и частично вето на промените в Закона за МВР.

Още по темата

СЮБ със становище: Държавната измяна може да бъде основание за търсене на наказателна отговорност, когато деянията имат и криминален елемент

Предишна новина

Facebook дава опцията на потребителите в САЩ да блокират нежелана политическа реклама

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.