Румъния отговори на обвиненията на Салвини, че изпраща "роби" в Италия


Румъния отговори на италианския вицепремиер Матео Салвини и заяви, че не може гражданите на една страна да се свързват с престъпно явление. Преди дниМатео Салвини обвини Румъния и България, че изпращат "роби" в Западна Европа.

"Ще се опитам да предприема ограничителни мерки и по отношение на транспорта. През последните месеци са иззети 300 транспортни средства с български регистрационни номера, но без застраховки. Също така има внос на роби от европейски страни - Румъния и България". Това са думите на Матео Салвини, които предизвикаха реакцията на румънското Външно министерство. 

В изявление, разпостранено в медиите, се казва, че е неприемливо всякакво асоцииране между гражданите на една страна и едно престъпно явление. 

Ситуацията с гражданите, които извършват престъпления, трябва да се разглежда без стереотипи и в никакъв случай на етническа основа или без спазване на принципа за недискриминация. "Законът трябва да се прилага еднакво и строго, независимо от гражданството или етноса", подчертава министерството.

В съобщението се изтъква, че като страна член на ЕС Румъния проявява загриженост и предприема действия за борба с нелегалната миграция и трафика на хора, независимо под каква форма се проявяват. 

Два пътни инцидента в Южна Италия, при които загинаха 16 мигранти, предизвикаха политически дебати във връзка с експлоатацията на чуждестранните работници в страната. 

Матео Салвини поиска твърди мерки за ограничаване на имиграцията, трафика на хора и формите на робство.

Кръстникът на руската мафия е арестуван от московската милиция

Предишна новина

Съдийката, обвинена за пране на 1,4 млн., била в болница, докато МВР я търси

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.