Русия глоби Туитър 85 00 долара за публикуване на незаконно съдържание

Русия глоби Туитър 85 00 долара за публикуване на незаконно съдържание

Руски съд глоби Туитър с 3,2 милиона рубли (близо 42 000 долара) заради неизтриване на съдържание, забранено от властите. Скоро след това съдът отсъди още 43 000 долара глоба на гиганта, което доведе до общо 85 000 долара.

Москва заяви миналия месец, че е забавила скоростта на базирания в САЩ Туитър в Русия и на 16 март заплаши да забрани услугата заради съдържание, вариращо от детска порнография до злоупотреба с наркотици.

Като цяло руският медиен надзорник "Роскомнадзор" е подал три жалби срещу Туитър съгласно Кодекса за административните нарушения, тъй като платформата не е изтрила посочената информация. Съдът ще разгледа и третата жалба по-късно през деня.

По-рано "Роскомнадзор" заяви, че ако компанията откаже да ограничи достъпа до незаконна информация, тя може да получи глоба до 52 000 долара. Наказанието може да достигне сума, равна на една десета от годишните приходи на компанията, ако тя отново наруши кодекса.

Органът твърди, че е изпратил над 28 000 първоначални и многократни искания за премахване на незаконни връзки и публикации, които така и не са били изпълнени.

Нямаше незабавен коментар от Туитър. По-рано тя заяви, че е обезпокоена от въздействието върху свободата на словото от страна на Русия и отрече, че позволява нейната платформа да се използва за насърчаване на незаконно поведение, както твърдят руските власти.

Още по темата

Прокуратурата образува 24 досъдебни производства срещу изборни измами

Предишна новина

Джебчии причакват възрастни хора и им крадат пенсиите в Пазарджишко

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.