Русия иска съд за поредните графити по Паметника на съветската армия


Русия настоява за щателно разследване на оскверняването на паметника на Съветската армия в София, предаде ТАСС, като цитира разпространено днес изявление на руското министерство на външните работи.

От Москва са възмутени от поредните графити върху паметника - вчера той осъмна с надписи в синьо и жълто, гласящи "лустрация" и "демонтаж". За надписите бяха задържани двама мъже - Манол Глишев и Кирил Чуканов, които по-късно бяха пуснати от ареста без обвинения. Според тях паметникът е символ на престъпен режим и трябва да бъде премахнат от центъра на София.

Предизвиква съжаление фактът, че на фона на оперативните действия на органите на реда в София настоящото ръководство на страната не за първи път демонстрира снизходително отношение към организаторите на подобни акции, се отбелязва в изявлението на ведомството.

"Във връзка със случилото се, настояваме за щателно разследване на инцидента и за привличането към отговорност на виновните за оскверняването на паметника.

Разчитаме, че официалните български власти най-накрая ще направят всичко необходимо, за да не допускат за напред подобни варварски акции, които нямат нищо общо с принципите на демокрацията и на свободата", се посочва в изявлението на руското външно министерство.

Студентката, оплакала се от унизителен обиск, вече е разследвана за набеждаване

Предишна новина

Осъждан и с 20 нарушения на пътя блъснал 6-годишното момче

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.