Ръководството на ДАНС подкрепи кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор

Ръководството на ДАНС подкрепи кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор
Иван Гешев и Димитър Георгиев в Народното събрание

"Взаимодействието между Прокуратурата на Република България и Държавна агенция "Национална сигурност" е от важно значение за провеждане на ефективни разследвания, като разширяването на механизмите за сътрудничество в рамките на законовите правомощия на двете институции е единственият способ за постигане на по-добри резултати. Това, от своя страна, води и до повишаване на общественото доверие към тези институции". Това се посочва в Становище на ръководството на ДАНС до Пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС), с което се изразява подкрепа за кандидатурата на Иван Гешев за следващ "обвинител №1".
 
"Г-н Гешев е доказал професионалните си качества като магистрат, преминавайки през всички йерархични нива на прокуратурата, включително като административен ръководител на Специализираната прокуратура и понастоящем заместник на главния прокурор при Върховна касационна прокуратура. Придобитият от него професионален опит предполага вземане на адекватни решения, стабилност, поглед върху слабите места в системата и надграждане на постигнатото до момента от държавното обвинение", пише още в становището, подписано от председателя на ДАНС Димитър Георгиев.
 
В документа се припомня, че под ръководството на Гешев - Специализираната прокуратура и контраразузнаването са провели успешни разследвания по "противодействие на тероризма, незаконната миграция, прането на пари, злоупотребата с еврофондове, данъчни и корупционни престъпления, контрабанда и други". "Резултатите от тези досъдебни производства са видими както за българските граждани, така и за европейските ни партньори", посочват още от ДАНС.
 

Още по темата

И в Перник се подписват за доживотен затвор за убиеца на Кристин

Предишна новина

Има целенасочен натиск спрямо мен и семейството ми заради делото срещу Иванчева

Следваща новина

Коментари

10 Коментара

 1. 12
  ( (((( ; | нерегистриран
  6
  0

  Книжните тигри и те се изказали ,нали са от сан докуз надиплени с връзки !

 2. 11
  куку | нерегистриран
  15
  -3

  Добре де, тия господа толкова ли са малоумни, че всяка една такава декларация само налива вода в мелницата на набиращото скорост гражданско движение срещу кандидатурата на Гешев.

  Ако не са разбрали това, то толкова по-зле и показва нивото на ръководните кадри по цялата структура на право-охранителни/опазващите "органи"!

  Или май като в оня стар милиционерски виц "Органа е на телефона.....!"

 3. 9
  **************************************** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 8
  *************************************************************************************************************** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 7
  галериен политнекоректен въпрос | нерегистриран
  10
  -3

  За подслушванията на депутати и журналисти от 2008г кога ще почнат арестите?

 6. 5
  RRR | нерегистриран
  27
  -4

  Щеше да е смешно, ако не е трагично.Дансовците четат вестник, пишат секретна справка и преписката и картона им готови.Спокойно могат да ги закрият, никой няма да усети.

 7. 4
  | нерегистриран
  21
  0

  какви разследвания в ДАНС???

 8. 3
  адвокат | нерегистриран
  26
  -4

  Предварително казвам,че коментара ми не е повлиян от факта,че съм адвокат.Тази "подкрепа" от страна на различни прокуратури,МВР и ДАНС,е много тревожен симптом.Това е противопоставяне на силовите ведомства,срещу народа.Да,да,срещу народа.И мисля,че ако не се вземат мерки,проблемът ще стане вного дериозен.Наблюдава се една безцеремонност от страна на репресивните органи,спрямо обществото.В миналите избори за гл.прокурор да е имало такова нещо?НЕ!Защо сега стана така?Защото физическите лица,ангажирани в тях на ръководна длъжност се чувстват всевластни,безконтролни и всеможещи.Има вече проблеми с фундамента на демокрацията в България.А това е страшно.

 9. 2
  | нерегистриран
  22
  -4

  А КПКОНПИ какво чакат, само те останаха?

 10. 1
  изтитича давността за предявяване на иск срещу самоизчезналия | нерегистриран
  17
  -1

  А какво е становището на ДАНС, във връзка с разходите по издирването на самоизчезналия, и намерен после от жена му Сертов? Държавата не пожали средства и ресурс да го търси-бяха вдигани хеликоптери-само проверете колко струва час полет, беше претърсен всеки квадратен сантиментър в радиус от 100 км около София, огромен човнешки и финансов ресурс беше израсходван в търсене на самоизчезналия бивш шеф На ДАНС.  На колко възлизат разходите по издирването на самоизчезналия, и защо не са предявени искове срещу лицето, за да възстанови разноските по издирването си.

  Ето по този въпрос нека Правен свят да потърси становище от Държавна сигурност. Проверете дали и по света има друг случай шеф на специална служба да самоизчезне, а не издирвачите, а жена му да го намери.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.