С какво заслужи убиецът Полфрийман преждевременната си свобода?*

С какво заслужи убиецът Полфрийман преждевременната си свобода?*
Калин Калпакчиев, съдия в Апелативен съд - София, председател на Съюза на съдиите в България

Питам съдия Калпакчиев – с какво заслужи убиецът Джок Полфрийман преждевременната си свобода?
 
Вчера Българският съд освободи преждевременно убиеца Джок Полфрийман – осъден през 2011-а на 20 години затвор за това, че наръга с нож и уби по най-зверски начин студента Андрей Монов и рани Антоан Захариев в центъра на София.
 
Запомнете имената на съдиите, постановили това решение: председател на Софийския апелативен съд Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Виолета Магдаличева. И си представете как биха постъпили те, ако бяха на мястото на бащата на убития Андрей Монов... Не с чувството за мъст, а с усещането за Справедливост и Възмездие, което трябва да има във всяко демократично общество.
 
Аз съм дъщеря на съдия. През целия ми съзнателен живот са минавали дела за престъпници, на които моята майка-съдия в продължение на 40 години е трябвало да издава присъди. И винаги ми е казвала едно и също: "Всеки трябва да си получи заслуженото, защото всеки трябва да отговаря за постъпките си". Това е нормата за правилния живот, за нормалното ни присъствие като общност на тази земя. Иначе се превръщаме в индивиди, за които общото няма значение.
 
Питам съдия Калин Калпакчиев - с какво заслужи индивидът - убиецът Джок Полфрийман преждевременната си свобода? Какво той даде на обществото, че да получи такъв бонус от него?
 
Или защото този Съд е в ожесточена война с Прокуратурата и сега чрез делото "Джок Полфрийман" трябва да си го върне на Обвинението!
Това ли е цената?!
И кой я плаща?
Обществото, естествено!
 
Не знам, не са известни още мотивите на съда за това решение. Но каквито и да са, те са против обществения мир, против обществетите нрави, против човешкото възприятие за Справедливост и Възмездие! И общност. И обяснете на този на народ що е юрисдикция и юриспундеция в случая "Джок Полфрийман"! И що е право в името на народа!
 
В нашето болно общество, което живее в ежедневен стрес от насилие, мерзост, омраза, агресия, изнасилване и отнемане на човешки живот, да пуснеш предсрочно един убиец на свобода, е равносилно да кажеш на това общество: Живей като в джунгла! Който може – ще оцелее! Койте не може – ще попадне под ножа на Джок Полфрийман и другите като него!
 
Кажете го, г-н Калпакчиев, на майките на синовете като Андрей Монов!
Кажете го на бащите на хилядите млади Андреймоновци! На студентите, които се разхождат из София.
Кажете ни, г-н Калпакчиев, в джунгла ли живеем? По законите на джунгла ли да възпитаваме децата и внуците си?
 
И как да ги опазим от убиеца Джок Полфрийман, когото вие така великодушно пуснахте на свобода?
 
 

Още по темата

НА ТЪМНО! Председателят на ССБ пусна убиец от затвора

Предишна новина

Съдът ни се подигра, Калпакчиев и съдийките ще носят нравствен позор*

Следваща новина

Коментари

12 Коментара

 1. 12
  Трол | нерегистриран
  1
  0

  Хаха троловете на БХК и Сороса се активизираха пак. Ще има гонения и коления над вас пак вече сме го правили! Смърт за тролове и съдии!

 2. 11
  Отговор-заслужи свободата си, защото е НЕВИНЕН | нерегистриран
  1
  -7

  Полфрийман изобщо не е трябвало да бъде осъден. Случилото се е пример за НЕИЗБЕЖНА ОТБРАНА, а последващия съдебен процес е пропит от беззакония-изчезнали доказателства, свидетели сменящи си показанията, след ...разговор в милицията, неизследване на защитната теза,УНИЩОЖЕНИ ВИДЕОЗАПИСИ ОТ МИЛИЦИЯТА където се вижда какво се е случило. Ето ги фактите http://legalworld.bg/41612.sharli-ebdo-%C2%A0srednoshten-ekspres%C2%A0-v-sofiia.html?fbclid=IwAR2Jr0j-OJiPBCHman61AQfLu3Q2bN5i5WCGik2VVeoO1Q6XyxqSi5VSNKU

  Делото трябва да бъде възобновено ПОЛФРИЙМАН ОПРАВДАН, И ИЗПЛАТЕНО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ЗА НЕЗАКОНЕН ПРЕСТОЙ В ЗАТВОРА-говорим очевидно за многоцифрена сума за открадната младост на невинен ГЕРОЙ защитил нападнат невинен човек от 16 футболни "фена".

 3. 10
  До Романчо | нерегистриран
  5
  -9

  Днес бившето прокурорче и то взе отношение. Същото прокурорче, което навремето слугуваше на властимащите и без да има доказателства крещеше " Долу на земята престъпници", но после Европейският съд за тези му деяния осъди България. Същото прокурорче, понеже си знае бъкиите какви ги е вършило и как е влязъл австралиеца в затвора, реши да дава акъл кой съдебен акт бил правилен, кой не. Абе, араланкоолу............. Вероятно един ден много факти около цялата тази работа ще излезат наяве и тогава всички онези, които сега като глудница псета лаят против решението за предсрочно освобождаване ще се изпокрият ........

 4. 9
  разплаках се! | нерегистриран
  9
  -9

  Бе тая жена по-читаа беше едно време ... замязала е на ония дето за по 20 лева ги викат на погребения да реват.... Дано поне и дават повече от 20 на завалийката ....

 5. 8
  mepio | нерегистриран
  15
  -21

  Подлеци!!! Използвате един добре мотивиран, съобразен със закона и доказателствата съдебен акт, за да се разправяте с достойния съдия Калин Калпакчиев. Ако сте толкова честни и принципни защо премълчавате факта, че той не е

  докладчик по делото. А защо премълчавате и факта, че член на състава е г-жа Магдалинчева - дъщеря на един от любимците на Цацаров, Пеевски, Гешев и сие - Боян Магдалинчев, който е една от главните фигури във Висшия съдебен съвет? А защо и той си мълчи? Защо не излезе и се присъедини към общия хор за оплюване на съдебния акт подписан и от неговата дъщеря? А ако е истински човек и съдия да защити нейното човешко и професионално достойнство.

 6. 7
  1 | нерегистриран
  23
  -34

  Велева, съдът е приложил закона и е преценил фактите. Недей да пищиш на чужд гроб лицемерно. Питай ги тия другарчета в НС които са измислили тази разпоредба. В закона пише кога може и кога не. Е, в случая може. Точка по въпроса. Ти като станеш съдия ще правиш обратното въпреки закона.Този съдебен състав обаче не е с твоя мозък и слава Богу. Като променят или премахнат предсрочното условно ,тогава няма да има пускане. толкова е просто.

 7. 6
  Факт | нерегистриран
  27
  -24

  В тази държава най- силно морал винаги са проповядвали курвите. Не бих де наел да коментирам дело, което не познавам. А тая и никога няма да го познае, защото няма нито правни познания в съответната област, нито достатъчен интелект . Истината е, че и след 6 години и пълно изтърпяване та наказанието отново щяха се чуят такива гласове. Втората истина е, че има нещо гнило в това дело, щом изначалното наказание е в такъв размер. Прокурорски гнило..... както обичайно.

 8. 5
  Правен свят | нерегистриран
  21
  -25

  Това правно издание, вместо да публикува мотивите на обсъжданото определение, държи на челно място размислите на Мадам В., които нямат нищо общо с правото

 9. 4
  | нерегистриран
  38
  -20

  Цинично, нахално, безотговорно, безконтролно, с мания за уникалност и безнаказаност, типично по сесебейски!

 10. 3
  бау бау | нерегистриран
  22
  -45

  ами възпитавайте ги и не допускайте да стават бандитчета - скинари и футболни хулигани, като жертвата, за да не участват в такива сбивания. просто е - да бе мирно седяло, не би чудо видяло. ако не го беше наръгал с ножа този австралийски хулиган, сега другия може би щяха да го освобождават предсрочно. айде стига с тези крокодилски сълзи. каквото повикало, това се обадило. колко други убийци по пътищата след употреба на алкохол ги осъждат условно и лежат много по-малко и колко други лица за битови убийства им слагат по 8-12 години затвор. стига му на човека, взел си е поука. отново поздравления за съдебния състав за отговорното и зряло решение, бъдете силни и не унивайте от злобата и омразата, с която лаици и популисти ви заливат.

 11. 2
  dolf | нерегистриран
  37
  -31

  В случая е права!

 12. 1
  Мадам В | нерегистриран
  22
  -28

  Мадам В - символ на морал и приличие

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.