САК чества празника на aдвокатурата с конференция, молебен и бал


Двудневна научна конференция за ролята на защитника като гарант на справедливия процес и като общественик организира Софийският адвокатски съвет (САК). Така най-голямата колегия в страната ще отбележи Празника на българската адвокатура на 22 ноември, когато се навършват и 130 години от приемането на първия български Закон за адвокатите и уредбата на професията. Манилата година и САК навърши 120 години.

Тържествен молебен за здравето и благополучието на софийските адвокати и техните семейства и близки ще бъде отслужен на 22 ноември от 11,30 ч. в храма "Св.Неделя".

В същия ден, от 15.00 ч. до 18.00 ч., в хотел "Рамада", зала "Рубин" ще се проведе научна конференция на тема "Задължителното представителство от адвокат – гаранция за справедлив процес". Ще участват защитници от международни адвокатски организации и чуждестранни адвокатски колегии. Поканени са представители на съдилищата от Софийски съдебен район, представители на законодателната и изпълнителната власт, адвокати от други адвокатски колегии и юристи, упражняващи други правни професии.

На 23 ноември  от 10.00 ч. до 13.00 ч. е вторият ден на конференцията, темата е "Адвокатът като общественик". Във фокуса на вниманието ще е ролята на адвокатите в защитата на най-слабите – жертвите на насилие и поставените под ограничения. Темите са формулирани така: борбата срещу всяка форма на насилие над човека и необходимостта от реформа у нас в режима на дееспособността и ограничаването на дееспособността.

Вечерта ще се проведе ежегодният бал на столичните адвокати.

Проф. Борис Велчев – Дискретният юрист*

Предишна новина

Не може цялата адвокатура да страда заради няколко души

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.