Сакскобургготски: Моите предци са внасяли с милиони, а други сега изнасят


Книга с избрани статии на Симеон Сакскобургготски със заглавие "Една цел - България" бе представена в присъствието на бившия премиер. Изданието е изготвено от Алианса на либералите и демократите в Европа и съдържа статии, публикувани в периода 2010-2018. Текстовете представляват послания и изказвания по значими поводи, които призовават към единение и избягване на конфронтацията. 

В официалната си реч пред публиката Симеон Сакскобургготски заяви, че е доволен, тъй като негови речи и днес звучат актуално. Бившият премиер подчерта също, че е огорчен от последните новини на съда около царските имоти и двореца "Врана". Сакскобургготски определя ситуацията около имотите като тягостна, а чашата на търпението му започва да се препълва. "Със съжаление забелязвам, че хората, които ме атакуват мерят с различен аршин. На всички тях им напомням, че моите предци са внасяли с милиони, а други сега изнасят", заяви Сакскобургготски. Той подчерта още, че дворецът "Врана", който държавата иска да си вземе, когато го е получил е бил руина. Със собствени средства е направена цялата реставрация, отбеляза той.

Представената в понеделник вечер книга съдържа два предговора. Единият е на почетният председател на ДПС Ахмед Доган, а вторият на журналистката Красина Кръстева. Предговорът на Доган е под заглавието "Трудно се гради демокрация без демократи". В него ясно се подчертава, че политическият елит у нас не се е справил с предизвикателствата на времето след приемането ни в ЕС и НАТО и не се е възползвал от личността на цар Симеон като исторически бонус за постигането на значими национални цели. Предговорът Доган завършва с думите, че Симеон остава "национален капитал с европейско политическо измерение". 

Изказвания пред публиката направиха още Зинаида Златанова, Станимир Илчев и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, които подчертаха съществената роля на Симеон Сакскобургготски по пътя за присъединяването на страната в ЕС и НАТО.

 

Сорос съди Унгария в Страсбург

Предишна новина

The Washington Post: Директорът на ЦРУ обяви, че службата връща фокуса си върху държавите-съперници

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  1234 | нерегистриран
  4
  -1

  Винаги съм казвал, че в новата си политическа история трябва да се учим от гърците ! На тяхната кралска фамилия със закон и е забранено да стъпва на гръцка територия и да влиза в териториалните води на страната !

  Апропо преди няколко дни трябваше да чуем истината за Македония и Илинденското въстание от устата на гръцкия министър на отбраната........!

 2. 1
  куку | нерегистриран
  3
  -1

  Хайде холан, това "величество" ни мисли наистина за тъпи овце! Дядо му е дошъл от Виена гол като пушка само с едно хусарско мундирче, а 30 години по късно през 1918 година изнася с цяла влакова композиция цялата мебелировка на двореца, да не говорим за валутата и другите ценности, след като е вкарал страната в две национални катастрофи !

  Били го лишавали него и децата му от правото на собственост ! В цял свят нерегламентираното упражняване на права върху чужда собственост му викат кражба.....!!! Да си заминава от където е дошъл !!!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.