Санитарка източвала парите на умиращ от COVID-19 пациент

Санитарка източвала парите на умиращ от COVID-19 пациент

Над 3 200 лева от дебитна карта на тежко болен от COVID-19 възрастен пациент са били източени броени дни преди да издъхне в здравно заведение, пише "Монитор".

Кражбата е била установена от съпругата му часове след като получила тъжното известие.

Случаят е от Стара Загора, където 68-годишният Добромир Андонов бил настанен за лечение с тежката диагноза на 15 декември. При хоспитализацията той взел със себе си личната си карта и тази на съпругата си, като записал ПИН-кодовете на листче, съхранявано сред останалите му документи.

Състоянието на живеещия постоянно в новозагорското село Пет могили се влошило и малко преди Нова година той бил преместен в интензивно отделение, където се наложило интубиране.

Мъжът издъхнал на 5 януари. Ден по-късно, от името на майка си, за източването на картата жалба във Второ РУ „Полиция“ е подал 46-годишният му син Антон. В хода на досъдебното производство е установено, че източването е било осъществено чрез няколко транзакции в периода между 30 декември м.г. и 4 януари, задържана е 56-годишна жителка на Стара Загора.

Задържаната е служителка в здравното заведение и се възползвала от невъзможността на болния да реагира. Тя е била открита по видеозаписите на терминала, откъдето е теглила сумите.

Веднага след като е станало ясно, че тя е мародерствала е била освободена дисциплинарно от работа, уточниха от ръководството на УМБАЛ- Стара Загора.

Още по темата

Френският финансов министър разкритикува решението на Twitter да блокира акаунта на Тръмп

Предишна новина

Окръжна прокуратура - Сливен даде на съд англичанин, укрил данъци за дарения от чужбина на стойност близо 1 милион лева

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    Антоанета Димитрова Чернева | нерегистриран
    0
    -1

    Санитарката ще го отнесе, а когато потърпевш е гражданин с увреждане на който отнеха майка му, за да се насъберат помощите му, за да се откраднат насъбирани до над 11.000 лв. като това може да се случи само от оторизиран представител на институция - нищо. Няма престъпление. Потрес.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.