САЩ потвърди, че европейските студенти са освободени от забраната за пътуване, която Тръмп наложи


Държавният департамент на САЩ потвърди, че чуждестранните студенти от Европа са освободени от забраната за пътуване, наложена от администрацията на президента Доналд Тръмп. Това е станало чрез меморандум, изпратен до американския Конгрес, съобщава "Уолстрийт джърнъл".

Студентите, които вече са получили визи за обучение в Съединените щати, ще могат да пристигнат в страната през есента, както и тези, които отговарят на изискванията за кандидатстване за виза.

"Предоставянето на това освобождаване ще помогне за икономическото възстановяване от пандемията COVID-19 и за засилване на ключовите компоненти на нашите трансатлантически отношения“, се казва в съобщение на говорител на Държавния департамент.

През миналия месец президентът Доналд Тръмп издаде президентска прокламация, която преустанови влизането на чуждестранни граждани с временни визи H-1B, L, H-2B и J поне до края на годината в опит да ограничи имигрантите да получат работа в САЩ по време на индуцираната от коронавирус икономическа криза.

Весела Лечева: Минаха 13 години от опита за покушение, чакам справедливост

Предишна новина

Правосъдие за всеки стана проводник на идеята на Васил Божков за превръщане на главния прокурор във "фигурант"

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.