СДВР: Протестиращите граждани да не се поддават на провокации

СДВР: Протестиращите граждани да не се поддават на провокации
снимка: БГНЕС

Междувременно главният прокурор Иван Гешев публикува позицията си в Twitter по темата с протестиращите. ''Уважение към всички българи, изразяващи свободното си гражданско мнение. Респект към българските полицаи, които с месеци не се прибираха вкъщи по време на извънредното положение, а в момента понасят атаките на агитки на Черепа и свързани с него политици.'' , написа Гешев. 

 

Протестиращите граждани да не се поддават на провокации и да съдействат на полицията и да посочват провокаторите в тълпата. Това призова заместник-директорът на СДВР Антон Златанов по време на извънреден брифинг.

"От публикуваните материали на прокуратурата става ясно, че определени групи се опитват да контролират протестите и да създават провокации. Огромната маса от хора излизат по свое убеждение, но винаги се намира малцинство вътре, което опорочава протеста. Не се поддавайте на провокациите. Ние сме там, за да помогнем", заяви Златанов по повод оповестените разговори на обвиняемия бизнесем Васил Божков с политик и журналист, в които се обсъждат протестите в столицата.

От СДВР заявиха още, че шествията в София нямат разрешение и не са съгласувани с общината, но полицията ги охранява, защото уважава правото на изразяване на гражданска позиция.

"Отново призовавам - всеки гражданин да се запознае изцяло и обективно с информацията от прокуратурата и да ни помогне да пазим обществения ред и демокрацията. Както снощи - имаше един единствен инцидент. Едно лице счупи стъклото на автомобил. задържахме извършителя и със съдействието на гражданите. Други инциденти нямаше", допълни Златанов. 

Още по темата

Абсолютни имунитети няма в правовата държава*

Предишна новина

Постановката от Росенец е катализатор за разгаряне на страсти по отношение на държавата и на държавното управление*

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

 1. 1
  Христо Христев | нерегистриран
  0
  0

  На днешния ден през 1789 година гражданите на Париж щурмуват Бастилиятa, като поставят началото на Френската революция, променила не само Франция, но Европа и света.
  С Френската революция свобдата на личността и обществото, и равенството на гражданите пред закона, се превръщат в неразривна част от съществуването на демократичната държава и справедливият правен ред във всяко общество.
  Въпреки всички свои грешки на растежа и всички свои слабости, демокрацията в България е жива, а свободата на личността и обществото е посята по българските земи. И това, което се случва през последните дни недвусмислено го доказва.
  Свободата на гражданите и едно общество не е даденост, тя е реалност, когато гражданите я отстояват всеки ден, когато са готови да се изправят и борят докрай срещу всяка власт, която я потиска! За огромна на изненада на всички, които бяха решили, че са присвоили бъларската държава и могат да се разпореждат с нея и с живота ни както намерят за добре, се оказа, че в България има много хора, които са готови да се борят за свободода си и за тази на обществото.
  Да щурмуват Бастилията на налагането на един гъвкав неоавторитаризъм, обслужващ интересите на корупционни обръчи и на мрежите на задкулисието, оплели политика, държавни институции, бизнес, медии. Ние нашата Бастиля обаче все още не сме я превзели. И трябва да продължим. Затова, довечера и докато падне бастилията на хунтата ще бъда отново пред Министерски съвет.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.