Седем доживотни присъди за серийния убиец от Кипър


Седем доживотни присъди получи серийният убиец от Кипър, след като се призна за виновен за убийствата на пет жени и две момиченца на 6 и 8 години - дъщери на две от жените. Никос Метаксас, капитан от кипърската Национална гвардия, се яви сам в съда и изказа съболезнования на близките на жертвите. Случаят с първия процес срещу сериен убиец разтърси острова, където рядко стават тежки престъпления.
 
На делото в Никозия Никос Метаксас се е явил без адвокат и се е признал за виновен по 12 обвинения, свързани с отвличания и предумишлени убийства. Той е избухнал в сълзи, извинил се е на близките на жертвите и е казал, че сам няма обяснение как е стигнал до такова нещо. Съдът е изтъкнал, че обвиняемият не се е поколебал да убие деца и че в този случай не може да има смекчаващи вината обстоятелства. Присъдата е най-тежката, произнасяна някога в кипърската съдебна система.
 
Метаксас, който е разведен, с две деца, е откривал жертвите си в сайтове за запознанства. Те са чужденки - от Филипините, Румъния и Непал. Повечето били домашни помощнички. Изчезнали са в периода от септември 2016-а до август 2018 г., но всичко излезе наяве тази пролет, когато туристи намериха тялото на първата жертва. Убиецът е разкрит чрез онлайн кореспонденцията с една от жените. Последното тяло - на 6-годишно момиченце, беше намерено в езеро на 12 юли. За Кипър това е случаят с най-страшните жестокости срещу жени в мирно време, отбелязва Ройтерс. Той предизвика гняв и ужас сред хората и доведе до оставка на правосъдния министър и отстраняване на директора на полицията.
 

До 3 години затвор в Гърция при шофиране след употреба на наркотици или алкохол

Предишна новина

Радев с вето върху закона за Черноморското крайбрежие

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.