Седем от бандата на Иван Йосифов, планирали покушения над прокурори, получиха тежки наказания

Седем от бандата на Иван Йосифов, планирали покушения над прокурори, получиха тежки наказания
Иван Йосифов

Седем души от бандата на Иван Йосифов, който е син на известния кримигерой Йосиф Йосифов-Йоско Костинбродския, получиха тежки присъди от Специализирания наказателен съд. Срещу организираната престъпна група на Йосифов в съда се водят поредица от дела за принуда, наркотрафик и други тежки криминални престъпления, като в случая седмината са осъдени за това, че бандата е разпространявала дрога и е готвела убийства и побои на прокурори и полицаи, като за целта е имала цял списък с имена на служители на МВР и на Специализираното обвинение.

Сега, след присъдата на СНС, Петко Стоянов е признат за виновен за това, че в съучастие с Иван Йосифов извършили приготовления за убийства, за което му беше наложено наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 4 години, при строг режим.

Иван Йосифов получи наказание от общо 8 години „Лишаване от свобода“ при строг режим на изтърпяване за това, че ръководил организирана престъпна група, създадена с цел да върши съгласувано в страната или чужбина престъпления, за които е предвидено наказание лишаване от свобода повече от три години, както и за това, че като извършител, в съучастие с Петко Стоянов, извършили приготовления за убийства.

Борислав Йоневски и Васил Стоянов бяха осъдени на по 5 години „Лишаване от свобода“, а Борислав Алексиев и Валери Владов получиха наказание от по 4 години  за участие в организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотични вещества.

Красимир Петров беше оправдан за повдигнатото му обвинение за участие в организирана престъпна група с ръководители и участници горепосочените подсъдими лица.

Стефан Гевгелийски получи наказание в размер на пет години „Лишаване от свобода“ с изтърпяване при строг режим, за това, че подбуждал Иван Йосифов и Петко Стоянов към извършване на убийства, като е оправдан за това да е участвал в организирана престъпна група.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест в петнадесетдневен срок пред Апелативния специализиран наказателен съд (АСНС).

Още по темата

Задържаха жена, пребила до смърт майка си в София

Предишна новина

Защо изборът на делегирани прокурори от България е полъх към промяната

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.