Сформирaха екип от следователи, за да разследват причината за смъртта на момчето в София

Сформирaха екип от следователи, за да разследват причината за смъртта на момчето в София
Снимка: БГНЕС, архив

Със заповед на градския прокурор на София е сформиран екип от следователи, които да разследват причината за смъртта на непълнолетно момче след инцидент на 14.02.2021 г. на столичния булевард „Академик Иван Гешов“. Към настоящия момент се извършват разпити на множество свидетели, сред които и представители на институциите, имащи отношение към инцидента. 

Установена и иззета е камера за видеонаблюдение, монтирана в района на местопроизшествието и обхващаща мястото на инцидента. Записите се преглеждат.

На местопроизшествието е извършен допълнителен оглед, в който са участвали и лица с експертни познания в областта на електрозахранването и електроразпределението. Към материалите по делото е приобщен голям обем от документация, в това число свързването на намиращите се в района търговски обекти към електропреносната мрежа. В хода на разследването е установено, че от наличните в района пет преместваеми обекта, тип „павилион“, три са имали договорни отношения с Община „Триадица“ и два – с УМБАЛ „Св. Иван Рилски“.

Огледът на местопроизшествието сочи, че откритият усукан проводник, представляващ източник на повишена опасност, е захранвал павилион, ползван от търговско дружество с адресна регистрация в гр. Варна.

Разследването продължава под надзора на СГП.

''Правен свят'' припомня, че трагичният инцидент стана на 14.02.2021 г., когато 16-годишното момче и неговият баща се насочват да пресичат пътното платно на пешеходната пътека пред болница „Свети Иван Рилски“. Спират, за да изчакат зелен сигнал на светофара. Момчето стъпва върху капака на шахта в края на тротоара. В следващия момент ток удря младежа. Три минути по-късно на място пристига линейка, която го е откарва в най-близката противошокова зала. По-късно 16-годишното момче умира в болницата.

Още по темата

Българско НПО: Резолюцията на ЕП срещу България от 2020 г. е незаконосъобразна – властите не дължат отговори

Предишна новина

Задържаха мъж, блудствал с 12-годишно дете

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.