СГС е наложил запор на имоти, акции и влогове на Трайчо Трайков

СГС е наложил запор на имоти, акции и влогове на Трайчо Трайков
Прокуратурата обвини Симеон Дянков, Иво Прокопиев и Трайчо Трайков за приватизацията на остатъчния дял от ЕВН

Антикорупционната комисия е поискала и получила от Софийския градски съд (СГС) запор над имущество на бившия министър на енергетиката Трайчо Трайков, сега общински съветник в София. Председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев е потвърдил информацията пред в-к "24 часа".

След проверка, започнала в началото на 2017 г., комисията e открила несъответстие между доходите и имуществото на Трайков за 2,4 млн.лв. Размерът на евентуалния бъдещ иск ще бъде над 2,3 млн.лв. Комисията е проверяла състоянието Трайков през последните 10 г. Магистратите са запорирали 1/2 от апартамент, ателие, дворно място, паркомясто, акции, както и влогове и депозити на политика. Проверката срещу Трайков е заради обвинението му за продажбата на остатъчния държавен дял на ЕВН. Заедно с него подсъдими са Иво Прокопиев и Симеон Дянков. Делото е върнато на прокуратурата от специализирания съд за доразследване.

"За Трайков тече 14-дневен срок, в който да представи декларация пред КПКОНПИ откъде са му средствата", посочил още Георгиев. Неуспелият кандидат за президент има и един месец да предяви възражения. Той вече е обжалвал решението на градския съд за запора. Предстои Трайков да доказва пред КПКОНПИ законни ли са доходите му. Ако успее, запорът ще падне. При обратен развой комисията ще поиска отнемане на имуществото му, уточнява изданието. 

Още по темата

България вече има 12 сини стаи за детско правосъдие

Предишна новина

Опасен черногорски престъпник арестуван на летище "София"

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.