СГС облекчи мерките за неотклонение на шестима от задържаните за погрома срещу полицията от 2 септември

СГС облекчи мерките за неотклонение на шестима от задържаните за погрома срещу полицията от 2 септември

Софийският градски съд (СГС) отмени мерките за неотклонение на шестима от задържаните по време на погрома срещу полицията при протестите в София на 2 септември. Първоинстанционният съд беше определил парични гаранции за Марио Николов, Кристиан Ангелов, Мартин Аксентиев, Никола Владимиров и Любомир Аксентиев, а Димитър Тодоров беше с мярка „Задържане под стража“.

В определението си по делото въззивният състав на СГС се мотивира с това, че липсва обосновано предположение за извършено престъпление, тъй като показанията на единствения свидетел-очевидец, който е и служител на МВР, не могат да се приемат за достоверни. Причината за това е, че полицаят е дал показания и по друго дело, разглеждано днес от съда, които изключват възможността му да наблюдава действията на посочената група лица. Освен това по делото няма и данни обвиняемите да са изследвани дали са пипали пиротехнически средства. По делото не са представени и видеозаписи, както и не са посочени пострадали лица, уточняват от СГС.

Съдът определи гаранция „Подписка“ за Йордан Тумбарков, също задържан на протеста, който беше с парична гаранция 500 лв. от СРС.

Останалите двама обвиняеми - Александър Иванов, който беше с мярка задържане под стража от СРС, вече е с парична гаранция от 500 лв., а Евгений Иванов, който беше с парична гаранция 600 лв. от СРС, е с мярка „Подписка“.

Определенията са окончателни.

The political mafia with a new portion of lies to Brussels*

Предишна новина

Не можем да очакваме кардинални промени в ЕИСС

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    112 | нерегистриран
    1
    0

    Заглавието е малко некоректно поднесено. Не трябва да бъде "СГС облекчи мерките за неотклонение на шестима от задържаните за погрома срещу полицията от 2 септември", а "СГС се облекчи върху мерките за неотклонение на шестима от задържаните за погрома срещу полицията от 2 септември"...

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.