СГС остава без нов ръководен екип поне до есента

СГС остава без нов ръководен екип поне до есента

Най-големият окръжен съд у нас – Софийският градски съд (СГС) – остава без нов ръководен екип поне до есента, когато членовете на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще се завърнат на работа след летните си отпуски. Своеобразната ваканция на кадровиците е определена от 31 юли до 11 септември.

На последното заседание на Съдийската колегия преди саморазпускането й кадровиците трябваше да се занимаят с назначаването на четиримата излъчени от Общото събрание на СГС съдии, които по предложение на председателя му Алексей Трифонов трябваше да бъдат назначени за заместници на административния ръководител.

В дневния ред на кадровиците обаче се оказаха само три от имената, одобрени от градските съдии. Тези на Стела Кацарова, предложена за заместник-председател и ръководител на Гражданско отделение – въззивни състави, на Стефан Кюркчиев - за заместник-председател и ръководител на Гражданско отделение – първоинстанционни състави, както и на Руси Алексиев, предложен за заместник-председател и ръководител на Наказателно отделение. Името на четвъртия избран от Алексей Трифонов заместник - Райна Стефанова, предложена и за ръководител на Търговско отделение - обаче не фигурираше.

Причината за това стана ясна от изказването на кадровика Драгомир Кояджиков.

"Предложението на председателя на СГС е за четирима заместници, само че при обсъждането на четвъртия заместник се оказа, че има проблем, който е неразрешен по повод етичното й становище, затова си мисля, че не е добре да разделяме предложението на две", обясни Кояджиков и предложи отлагане на обсъждането и гласуването относно заместниците на Трифонов за след ваканцията, така че да се даде време на Етичната комисия към Съдийската колегия на ВСС да изготви становището си и за Райна Стефанова и решението да бъде взето едновременно за всички предложени съдии.

С 9 гласа "за" срещу гласа на Олга Керелска "против" Съдийската колегия одобри предложението на Кояджиков и остави комплектоването на екипа на Алексей Трифонов за есента. 

За момента Трифонов разполага само с един заместник, който бе част от старото ръководство на съда и бе заявила желание за освобождаване от длъжността - съдия Даниела Борисова. Тя ръководи и Наказателно отделение на СГС. По-късно обаче Борисова прецени да остане на поста, но само докато новият председател на СГС не сформира собствен управленски екип. 

Още по темата

Публикуването на лични данни на Мирослава Тодорова е недопустимо

Предишна новина

Кандидатурата на Гешев дойде след широко обсъждане*

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

 1. 1
  | нерегистриран
  11
  -4

  https://www.youtube.com/watch?v=q-bkIVcvhjM

  Химнът на град Курск

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.