Шест месеца условно за заплахи срещу служители на мобилен оператор

Шест месеца условно за заплахи срещу служители на мобилен оператор

След одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура – Велико Търново, осъдиха мъж на 6 месеца условно наказание за извършени хулигански действия в офис на телекомуникационна компания.

От пресцентъра на Апелативната прокуратура във Велико Търново предадоха, че обвиняемият П. П. се признал за виновен за това, че на 26 юни т. г., в офис на "БТК" ЕАД гр. София в старата столица, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като безпричинно крещял, обиждал и се заканвал на работещите в офиса.

Хулиганът засипал с обидни и нецензурни думи служителите и се заканвал: "Ще ви убия всичките", "Искаш ли да те изчакам след работа и да ти начупя зъбите". Престъпление по чл. 325 от НК. Като деянието е извършено виновно при форма на вина пряк умисъл и с него не са причинени имуществени вреди, уточняват от прокуратурата.

За извършеното деяние на обвиняемият е наложено наказание шест месеца лишаване от свобода, чието изпълнение на основание чл. 66 от НК е отложено за срок от три години. През първите две години на изпитателния срок той ще трябва да ходи на задължителни периодични срещи с пробационен служител. Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Пиян надзирател уби 16-годишно момче

Предишна новина

ВАП протестира незаконосъобразни такси за издаване на актове за гражданско състояние

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.