Шофьорът от Лесидрен: Бях на неправилното място в лошия момент


28-годишният Филип Михайлов, причинил катастрофата край Лесидрен, при която загинах момиче и момче на 16 години и бяха ранени още двама младежи се чувства виновен, но отрича да е участвал в гонка.

В интервю за Нова ТВ той каза: "Кой не би се чувствал виновен? Чувствам се виновен, няма как да не се чувствам виновен, просто бях на неправилното място в лошия момент". В сряда Ловешкият окръжен съд пусна Михайлов под домашен арест (вижте повече във видеото).

"Не, не беше гонка, изключено да е било, нямаше превишени скорости. Даже съм шофирал под границата на нормалното. Самият спирачен път го показва", твърди Михайлов.

На въпрос дали е имало състезание между него и другия шофьор, той отвръща: "Не, това не са мои приоритети - да ходя да правя състезание. Един шофьор, който си е тръгнал ей така по пътя, без да има такива наклонности, трябва да търпи сега".

Попитан дали ще иска по-леко наказание, той отвърна, че решението е в ръцете на съда.

"Аз вярвам в съдебната система и че има справедливост. Не можеш да тръгнеш по път и да караш нормално и да те въвлекат в такава беда, в такава беля", допълни Филип Михайлов.

Той се обърна и към родителите на загиналите и изрази своите съболезнования: "Много съжалявам, макар че това едва ли ще облекчи мъката им".

Pussy Riot нахлузиха маски на Паметника на съветската армия в София

Предишна новина

Петролният бизнес даде агенция "Митници" на прокуратурата

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.