Щаб под ръководството Иван Гешев следи за спазване на правилата и мерките в извънредното положение

Щаб под ръководството Иван Гешев следи за спазване на правилата и мерките в извънредното положение
Иван Гешев, главен прокурор, снимка:БГНЕС/архив

Отлагат насрочения за 19 и 20 март изпит за юридическа правоспособност

 

Междувременно, от правосъдното ведомство съобщиха, че насроченият за 19 и 20 март изпит за юридическа правоспособност се отлага.

 

Подалите заявления за изпита за юридическа правоспособност за 19 и 20 март 2020 г. ще бъдат разпределени за изпита, насрочен за 23 и 24 април 2020 година.

Под ръководството на главния прокурор Иван Гешев към прокуратурата е създаден Щаб във връзка с решението на Народното събрание за въвеждане на извънредно положение на територията на цялата страна заради нарастващото разпространение на новия коронавирус COVID-19, съобщиха от държавното обвинение.

Щабът ще следи за спазването на правилата и мерките в условията на извънредно положение по преодоляване на негативните последици от разпространението на заболяването, както и ефективното противодействие, разкриване и разследване на престъпленията в тази връзка.

От министрите на здравеопазването, на вътрешните работи и на икономиката се изисква предоставянето на ежедневни доклади за актуалната обстановка в страната, съобразно компетентността им, както и за взетите мерки по изпълнение на отговорностите им.

На административните ръководители на апелативните прокуратури е възложено на специален надзор да бъдат взимани всички досъдебни производства, свързани с нарушаване правилата и мерките в условия на извънредното положение.

Щабът ще взаимодейства и обменя информация с щабовете на другите структури по преодоляване на негативните последици от разпространението на COVID-19 в органите на държавната власт.

До 5 години затвор и 50 000 лева глоба за неспазване на карантина със смъртен случай

Предишна новина

Президентът не е бил предупреден за намерението да се въведе извънредно положение

Следваща новина

Коментари

4 Коментара

 1. 4
  Щом е така, значи всечко предсмъртно е наред | нерегистриран
  6
  -4

  По-добре да не бях се раждала в прокурорска република.

 2. 3
  | нерегистриран
  2
  -1

  Сега вече се успокоих.

 3. 2
  | нерегистриран
  6
  -13

  Абсолютно безобразие е,че вчера пред наказателното отделение граждани бяха държани на дълга опашка навън-като пионерчета. Вие да се изпозаразят гражданите ли целите с тези опашки. как не ви е срам! Позор! Стоят вътре инсталираните в сградата(тези, благоволили да дойдат на работа), и високомерно гледат навън дългата опашка на гражданите, и пропускат по малко хора.



  Нямат такъв вариант. След като в магазините касиерите на първа линия на човекопотока не са избягали, и вие ще допуснете гражданите в съда.

  И е странно,че в един "специален" съд имаше отложени заседания, като съобщението беше направено от секретаря. В магазините касиерките си стоят на първа линия,, ама някой магистрати се изпокриха от гражданите, и пратиха прокси-секретари да уведомят грагжданите.



  Да сме наясно-каквато е съдбата на гражданите в ситуацията ,такава ще и вашата. Много оцеляващи, и много приспособими се оказахте инсталираните в съдебната системва нещо. Направо награда за сървайвърски умения.







 4. 1
  | нерегистриран
  5
  -1

  Дали не е добре да проверят писанията/пасквилите на коментиращи персони/анонимни на пръв поглед, а на втори могат да бъдат установини/в сайтове на един Червенобузест калугер и негови дружки по инт..., включително и публикуваните статийки!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.