Щабът на Тръмп внесе жалба в регионален съд в Аризона


Щабът на Доналд Тръмп обяви снощи, че е внесъл жалба в регионален съд в щата Аризона с аргумента, че неправилно са били отхвърлени гласовете на някои избиратели в окръга Марикопа в деня на президентските избори, предаде Ройтерс.

Според иска, внесен във висшия окръжен съд на най-населения окръг в щата, се посочва, че членове на избирателни секции са казвали на гласоподаватели да натискат един бутон, след като машината сигнализирала "overvote" (буквално - допълнително гласуване). Щабът на президента твърди, че така вотът на тези избиратели не бил зачетен, а това можело да се отрази "решаващо" на резултата от гласуването в Аризона. Освен това в този окръг били използвани нови машини за гласуване.

От изборната комисия в Марикопа и щаба на Джо Байдън засега няма коментар по случая.

Джо Байдън е новият президент на САЩ, Доналд Тръмп ще оспорва вота

Предишна новина

Служители на МВР излизат на протест днес

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    д-р Всезнайков | нерегистриран
    4
    0

    Тръмп е наел цяла камарила от адвокати. Сега ползва основно услугите на Руди Джулиани и Бен Гинзбърг. Липсва един голям експерт по избирателно право- царистът, нововремецът, "конституционалистът", специалистът по църковно право, видният изследовател, мислител,творец Цеков. Вероятно него ще ползват пред Върховния съд. Ако не е той, жалбите нямат да бъдат уважени. Това е от решаващо значение.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.