Ще осигури ли България европейски условия в ареста за Северин Красимиров?

Ще осигури ли България европейски условия в ареста за Северин Красимиров?
Северин Красимиров, заподозрян за убийството на 30-годишната Виктория Маринова в Русе, снимка: БГНЕС

Задържаният по подозрение в убийството на 30-годишната Виктория Маринова в Русе Северин Красимиров е дал информация за случая пред съда в Германия. Той се е съгласил на опростена процедура, за да бъде върнат максимално бързо в България.

Какво точно е казал и дали е признал или отрекъл престъплението, председателят на окръжния съд в Щаде Вили Вирт не уточни. "Той даде информация по този въпрос", каза Вирт, без да дава подробности, предава БНР.

Германските власти очакват да пристигне европейската заповед за арест, за да задвижат процедурата. Тъй като става дума за съдебни решения и защита и на правата на обвинения, това ще отнеме известно време, разясниха от съда.

Днес съд в Целе ще гледа и мярката за неотклонение на заподозрения.

Чрез ДНК анализ разследващите са установили, че 21-годишният Красимиров е изнасилил и убил Маринова, съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Германските власти задържаха Северин Красимиров във вторник вечерта, осем часа след постъпило искане от българските власти. Той се е намирал в дома на майка си в германския град Щаде. 

Германските власти ще решат дали да екстрадират Северин, когато получат отговор дали затворите ни са европейски

 

Българските власти трябва да отговорят на запитване на германската прокуратура дали затворите у нас отговарят на минималните европейски стандарти. Едва тогава ще се вземе окончателното решение за екстрадацията на Северин Красимиров, каза пред „24 часа“ говорителят на прокуратурата в град Целе Бернд Колкмайер.

 

„Има европейски стандарти като минимален размер на килията, условия в нея и така нататък, очакваме българските власти да ни пратят потвърждение, че затворите ги изпълняват и ще се произнесем“, заяви той. Планът на прокуратурата е бил това да стане до края на деня, но писмото от България, удостоверяващо европейските стандарти на затворите, не бе пристигнало до 15,30 часа.

Още по темата

Кико с финтове в съда, за да си избере подходящ съдия

Предишна новина

Златен почетен знак за съдия Мариана Хитева – Паунова от Апелативен съд – Пловдив

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

 1. 1
  | нерегистриран
  3
  -7

  "Той даде информация по този въпрос", каза Вирт, без да дава подробности"  Дали сред подробностите не е, че е бил в Германия по време на убийството? Защото то и това е информация по този въпрос!  "Той се е намирал в дома на майка си в германския град Щаде."

  Е, нали уж се е криел? Голяма криене - да седи в дома на майка си! И то при положение че той и цялото му семейство следели в интернет как се развивало разследването за убийството (според твърденията на някои поръчкови журналисти)! Явно се е обучавал от събраните съчинения на Тодор Живков как и къде да се крие!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.