Ще си нося последствията за апартамента, ако КПКОНПИ прецени

Ще си нося последствията за апартамента, ако КПКОНПИ прецени

"Към момента, в който съм декларирал, че ползвам апартамента на Иван Сариев, аз съм преценил, че това не е конфликт на интереси, но ако Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество се произнесе в друг смисъл, ще си нося последствията", заяви финансовият министър Владислав Горанов.

Така той коментира проверката на прокуратурата за луксозния апартамент, който ползва заедно със семейството си безвъзмездно от години пред "Нова телевизия". Горанов вече обяви, че то му е било предоставено от неговия и на децата му кръстник - Иван Сариев, който е бизнесмен.

"Нека започнем от това, че жилището, което обитавам, не е мое. През 2012 година, помните, имаше едно голямо земетресение, което разтърси Перник и стигна до София като въздействие. Тогава заедно с моето семейство живеехме на висок етаж (10-ти) в центъра на София. Стресът и уплахът, който изпитаха тогава невръстните ми деца, ни накара да се възползваме от предложението на кръстника ни - моя и на моите деца Иван Сариев. Жилището е закупено от него с инвестиционна цел, всички сметки за ползването на жилището заплащах аз и в момента, в който се промени закона и трябваше тези факти и обстоятелства да се декларират, аз много мислих дали всъщност това представлява проблем за мен. В края на краищата тази преценка ще бъде направена от Антикорупционната комисия", поясни министърът.

ВКС е на път да отмени гражданската конфискация при прекратено наказателно дело*

Предишна новина

Чухте ли делото Алабин да се проверява докато съдията си пише мотивите?

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.