Швейцарски съд ще разглежда новите обвинения за изнасилване срещу Полански


Швейцарското правосъдие ще разгледа новите обвинения за изнасилване срещу Роман Полански, повдигнати от германска актриса, съобщи АФП.

"Бюрото на прокурора на кантон Берн потвърди днес компетентността на местния съд за разглеждане на досието", заяви говорителят на прокурора Кристоф Шойрер. Съдът трябва да определи дали споменатите действия в жалбата на Ренате Лангер са осъдими.

Ренате Лангер е на 61 години. Тя подаде оплакване в полицията в Сен Гален на 26 септември. Според показанията й Полански я изнасил през 1972 г., когато тя със съгласието на родителите си посетила дома на режисьора в Гщад, кантон Берн. Тогава тя била на 15 години. Той я поканил да се снима в негов филм.

Това е четвъртата жена, която обвинява Роман Полански за сексуално насилие. Роман Полански, който е на 84 години, се издирва от Интерпол от 1977 г., когато американски съд го признава за виновен в изнасилване на 13-годишната Саманта Геймър. Тогава той успява да избяга в Европа и живее във Франция, защото страната няма споразумение за правна помощ със САЩ.

Британската актриса Шарлот Луис също заяви през 2010 г., че режисьорът я е принудил да прави секс с него, когато е била на 16 години. Още една жена, която се нарича само "Робин", го обвини през август, че я е изнасилил през 1973 г., когато е била на 16 години.

Връщат на прокуратурата делото срещу бившия кмет на Неделино

Предишна новина

Управляващите са погазили закона с програмата за "безплатно" саниране

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.