Сикрет сървис благодари на Специализираната прокуратура за работата й срещу разпространението на фалшиви пари

Сикрет сървис благодари на Специализираната прокуратура за работата й срещу разпространението на фалшиви пари

Американската служба Сикрет сървис изпрати до Специализираната прокуратура благодарствено писмо за ефективните й действия срещу незаконното разпространение на неистински еврови и доларови банкноти в страната и в други европейски държави, съобщиха от обвинението.

В писмото се изказва персонална благодарност на ръководството на Специализираната прокуратура и на наблюдаващите прокурори за проявения висок професионализъм при разкриването и неутрализирането на поредната организирана престъпна група за разпространение на фалшиви парични средства на 14 август 2019 г. в Сандански и София. В действията по съвместното разследване на Специализираната прокуратура и ГДБОП участва експерт от Европол, за хода и резултатите от работата бяха уведомени съответните партньорски служби.

При извършените претърсвания и изземвания в жилища и автомобили на шестимата обвинени за участие в престъпната група групата бяха намерени и иззети копия на чекове от турска банка, щатски долари, украински гривени и македонски динари, за които има съмнения, че са неистински.

Прокуратурата и банките ще си сътрудничат срещу финансови и кибер престъпления

Предишна новина

При съкратеното съдебно следствие съдът е регистратор на признанието на подсъдимия*

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.