Синдикатът на служителите в МВР не приема уволнението на полицаите от Сандански


Синдикална федерация на служителите в МВР изпрати официална позиция до медиите, в която се съобщава, че не приема предопределянето, чрез медийни изявления или следствие на публикации, за налагане на дисциплинарни наказания "уволнение" на полицейските служители от Сандански, които участваха в незаконно парти в курортния град.

От синдиката заявяват, че служителите на реда не могат да бъдат уволнени без събиране и установяване на доказателства за вина съгласно съответните нормативни разпоредби, както и това да се случи преди приключване на административно производство, с което компетентните за това органи да установят по категоричен начин наличие на нарушение и нарушители и наложат съответното административно наказание.

Четирима полицаи са участвали в тайно парти в Сандански

Безспорно е, че при установяване от компетентните органи на нарушение на заповед на министъра на здравеопазването, свързана с противоепидемиологични мерки от служителите на МВР, то следва те да понесат и съответната административна санкции. Но много спорен остава въпросът за дисциплинарната отговорност, видът дисциплинарно наказание и най-вече спазване на нормативни разпоредби в този процес, казват от организацията.

Считаме, че в случая е налице предубеденост и предрешеност като се акцентира на служебно положение и професия, допълват още от синдиката.

По думите им, се създава впечатление за самоцелно възмездие, което не води до благоприятни последствия нито за извършилите нарушението, нито за обществото, нито към останалите служители на МВР, нито за МВР като институция призвана да защитава закона.

Припомняме, че подобни нарушения от страна и на представители на други професии, свързани с овладяване на пандемията, станаха достояние на широката общественост, без да се стига до крайни за ситуацията решения, каквото би било дисциплинарно наказание "уволнение" на нарушилите правила служители на МВР, пишат още от организацията.

Не бихме искали да мислим, че случаят е и удобен повод за изместване центъра на общественото внимание от други, доста по сериозни за МВР и държавата, проблеми, се казва в края на писмото на Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Съдът разреши на Бенчо Бенчев да напуска страната

Предишна новина

Синдикатът на служителите в МВР не приема уволнението на полицаите от Сандански

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.