Скара, бира, но без плаж и море, отново заформиха окупаторите на столицата по булевардите

Скара, бира, но без плаж и море, отново заформиха окупаторите на столицата по булевардите
Лидерът на "Да, България" Христо Иванов не спира да се явява по протестите и да се заявява като знаме на общественото недоволство, снимки:Фейсбук

Палатките и шатрите, заедно с обитателите им, които неприкрито демонстрират, че нищо човешко не им е чуждо, се завърнаха насред столичните булеварди.

Ако някой си мисли, че става дума за любители на къмпинг изживяванията по морските курорти, съчатани с удоволствието от добре приготвена скара и ледено студена бира – лъжете се. Става дума за “протестиращи граждани”, недоволни от управлението на страната и събрали се в центъра на София, уж, за да искат оставки. Поведението на струпващите се по палатките и тентите хора обаче далеч не прилича на протестно мероприятие, а по-скоро на купон за рождения ден на любител на хипи субкултурата.

За да не бъде голословно последното твърдение, прилагаме и снимков материал, качен в социалната мрежа Фейсбук, който подробно илюстрира вече описаното събитие от нощта на събота срещу неделя, когато въпреки незаконния му характер и ясното послание от страна на органите на реда от предходните дни, че блокирането на движението на граждани, чрез изграждането на палаткови лагери по булевардите на столицата, нарушава конституционно гарантираните им правомощия, окупаторите решиха отново да нарушат закона и да заформят нови блокади.

Мненията за поредните прояви на градските къмпингари сред граждани, а и според социалните медии, обаче не са еднозначни. Част от наблюдателите на последните събития са напълно категорични, че хората от палатките и шатрите нямат нищо общо с тези от автентичния протест срещу властта, а все повече действията им започват да придобиват вид на добре организирана предизборна кампания. Освен лидерите на няколко маргинализирани политически формации, при блокадите могат да бъдат забелязани единствено странни лица, голяма част от които или безработни, или с криминална регистрация, или привържаници на споменатите политически лица. 

“Протестът вече не е от недоволни граждани, независимо от политически пристрастия, а изцяло подменен откъм състав и доминиран от тъй наречената "градска десница". Това доказа и знакова случка от 31-вото денонощие на блокади - протестиращите се опитаха да се отърват от Мая Манолова. Всъщност, и от снимките е видно, че протестът на "Орлов мост" все повече е узурпиран от лицата от маршовете на "Правосъдие за всеки" и активистите на "Да, България". Сред барикадистите на кръстовището бяха много от водачите им - Христо Иванов, Иво Мирчев, Петромир Кънчев, Манол Глишев, Борислав Сандов, Георги Георгиев от БОЕЦ - все лица от акциите на "Правосъдие за всеки"”, отбелязват журналисти от Dariknews, станали свидетели на блокадите.

И допълват, че към момента в редиците на къмпингарите от улиците в София дори се наблюдава ясно изразено разделение по партии, като всяко ядро претендира за лидерство на протестите. Вероятно същите групи и лица ще видим дали на есен, или през март другата година и на полето на изборната процедура. Единственото общо между тях в случая се явява не недоволството от управлението на правителството, което те използват за да се опитват да трупат политически дивиденти, а обикновената омраза и ненадвист към органите на реда и инакомислещите граждани, които не споделят агресивните им методи на действие.

Остава да разберем дали след поредната вечер на незаконна окупация на столицата, полицията все пак ще влезе в ролята си в следващите дни и дали ще допусне за поредна вечер София да замръкне превзета от шепа "интересни индивиди", както и от амбициозни, но негодни за политици и лидери фигури, които във времето се доказаха като неспособни да спечелят общественото доверие и да си заслужат място в държавното управление.

САЩ наложиха санкции на губернатора на Хонконг

Предишна новина

Докладват на Христо Иванов за разговор с Маджо, той: Тихо!

Следваща новина

Коментари

16 Коментара

 1. 18
  И БАН подкрепи протеста! | нерегистриран
  0
  0

  В отворено писмо до медиите от днес, което "Правен свят" не публикува, учени и специалисти от Българската академия на науките /БАН/ изразяват публично подкрепата си за продължаващите вече повече от месец протести срещу управлението на страната. Писмото е подписано от 168 учени от различни институти на БАН.
  "Задълбочаващият се управленски произвол на правителството застрашава самите устои на държавата ни. Некомпетентните и корупционни практики на конюнктурната коалиция доведоха България до самото дъно на всички обществени и статистически оценки. Намаляващият ни народ, с най-ниска продължителност на живота в Европа и най-висока смъртност в света, е поставен в условия на повсеместна корупция и феодално-олигархични зависимости.", пишат в писмото си учените.
  И още:
  "Автократично-мутренският стил на разпореждане с човешките и материалните ресурси на страната придоби статуса на социална, икономическа, финансова политика.
  За броени минути конституционно най-високопоставената фигура на държавата - председателят на Народното събрание може да бъде изхвърлена без коментар и заменена с фигурант, за когото личното достойнство е непознато чувство. Върховете на властта се изпълниха с некомпетентни, безчестни, парично зависими партизани.
  Основният политически инструмент, Държавният бюджет, години наред се прави „копи-пейст", с умишлени излишъци - за да се крадат „законно". Стотици милиони лева народна пара се раздават според конюнктурни интереси и без парламентарен контрол. Бюджетът за здравеопазване се увеличава ежегодно с цел да бъдат присвоявани милиарди, а здравният статус на населението се влошава. Здравеопазването е в кадрови колапс, недостигът на квалифицирани медицински специалисти вече заплашва общественото здраве с катастрофа.
  Европейските фондове се разпределят по партийни и корупционни схеми, разходват се безотговорно и пълнят партийните каси. Строят се най-скъпите, опасни и некачествени пътища, разпадаща се инфраструктура и спортни съоръжения, на които никой не спортува. Въпреки ниския корпоративен данък инвеститорите не рискуват парите си в условия на корупция и рекет.
  Образованието е в безизходица - функционално неграмотните деца вече доминират. Главоломно оредяват специалистите във всички сфери. Научният труд се цени по-ниско от хигиенния. Отношението към водещия научен, духовен и експертен център на България - Българската академия на науките е унизително. Неглижира се развитието на науката и иновациите като условие за икономически напредък на страната. Обществените науки са замърсени от толерираното присъствие на придворни продажници с научни титли.
  Съдебната власт е ратай на изпълнителната. Държавното обвинение, Прокуратурата, безсрамно и нагло изпълнява политически поръчки и охранява престъпни практики. Полицаи бият деца и се гаврят с момичета.
  Средствата за масова информация са превърнати в трибуни за манипулации, потънали в насилието на цензурата и аморалността на автоцензурата.
  Никой не вярва, че това правителство е способно да организира избори без огромно количество "купен вот", „невалидни бюлетини", „мъртви души" и „екскурзианти".
  Некомпетентното управление на COVID-инфекцията заплашва да се превърне в поредна катастрофа. Не се изпълнява „Националния план за подготовка за пандемия", а държавата е вкарана в хаос с неадекватни, взаимно противоречиви и нарушаващи законите заповеди. Когато няма болни, се въвеждат разрушаващи икономиката карантини, всява се паника, игнорират се специалистите. Когато опасността се засилва, активизира се прилагането на незаконно лечение, финансови трикове и фалшива статистика.
  ПОВЕЧЕ ТАКА НЕ МОЖЕ!
  Когато властта е потъпкала морала и всички обществени ценности и чрез институциите арогантно упражнява произвол, Гражданското неподчинение е единствената законна форма на обществено поведение.", завършва писмото на учените от БАН.

 2. 17
  Странно, но факт... | нерегистриран
  1
  -3
  До коментар #11 от " | нерегистриран":
  поредните партенки на Цветан Василев! Оня от Белград!

  Интересно тълкувание. Досега беше неизвестно, че службата на ББ работи под ръководството на Цветан Василев от Белград.

 3. 16
  Сталкер | нерегистриран
  0
  -2

  Горещо, горещо... Но без четене не става. Мазолът все боли.

 4. 15
  *** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 13
  | нерегистриран
  3
  -4
  До коментар #12 от "Сталкер | нерегистриран":
  9 и 10, с трепет или без, винаги е важно какво казва ББ в сегашната си битност. Във всяка друга може и да не е, а вие прочетете, няма да ви боли глава.

  В сегашната или вчерашната си битност ББ не е интересно четиво. Като искаш го изучавай дори! По-важно е какво следва с утрешната ни битност, но ако чакаш отговори от ББ - чакай си, а главата си ме боли от празнодумци и празноглавци!

 6. 12
  Сталкер | нерегистриран
  3
  -1

  9 и 10, с трепет или без, винаги е важно какво казва ББ в сегашната си битност. Във всяка друга може и да не е, а вие прочетете, няма да ви боли глава.

 7. 11
  | нерегистриран
  29
  -2
  До коментар #5 от "ДАР | нерегистриран":
  Според източник от Вашингтон, български политик и олигарх е разследван от Конгреса на САЩ (The United States Senate's Committee on Homeland Security and Governmental Affairs - HSGAS) за публична корупция чрез финансиране на американска лобистка компания със средства с неясен произход, които са предназначени за корумпиране на американски политици. През месец февруари на 2020 г. Международният отдел на FBI (International Corruption Unit) засича прехвърляне на големи суми пари към американската компания, за които има основателни подозрения, че отново са предназначени за влияние над американски политици. Във фокуса на разследването е българският политик и олигарх. Парите са прехвърляни от компанията Soda Communications Bulgaria към американската Blue Star Strategies. Във връзка с това разследване на Конкреса на САЩ има запитване от The Wall Street Journal към HSGAS: дали огромните суми пари към Blue Star са изплащани от полулярен български политик и олигарх? С Делян Пеевски се свързва компанията "Дореко комерс", която имаше търговски договор с "Юрий Гагарин" и продаваше продукцията му. Собственикът ѝ от Британските Вирджински острови Doreco Limited си създаде и рекламната агенция "Сода комюникейшънс" през 2014 г., която веднага започна да обслужва "Булгартабак". "Дореко комерс" е собственик и на "Принт трейдинг" - дружеството-инвеститор в печатница на медиите на Делян Пеевски и майка му Кръстева.
  Източникът изтъква още, че на фона на разследванията на САЩ и продължаващите 32 дни антиправителствени протести в България, оставката на българският министър-председател Бойко Борисов, свързван в САЩ с Делян Пеевски, е очаквана до дни. Цялата западна преса е залята с публикации, сочещи Борисов като нарицателно за политик и държавник, символ на корупцията и беззаконието в България и Европейския съюз (ЕС). Той е пример за това - какво всеки един имащ власт или стремящ се от тук нататък към властта не трябва да бъде и поради всичко това предсрочните избори в България ще бъдат скоро факт.

  поредните партенки на Цветан Василев! Оня от Белград!

 8. 10
  | нерегистриран
  2
  -4
  До коментар #8 от "Сталкер | нерегистриран":
  Уърлда, изоставате от събитията. Четете и знайте какво каза днес ББ.

  и какво ще каже ББ? Изборите са важни...

 9. 9
  | нерегистриран
  2
  -14
  До коментар #8 от "Сталкер | нерегистриран":
  Уърлда, изоставате от събитията. Четете и знайте какво каза днес ББ.

  а ти с трепет, копнеж и неистово желание четеш и чакаш какво ще каже ББ?

 10. 8
  Сталкер | нерегистриран
  15
  -1

  Уърлда, изоставате от събитията. Четете и знайте какво каза днес ББ.

 11. 7
  | нерегистриран
  1
  -2

  https://www.marica.bg/balgariq/ognqn-minchev-ekstremistko-krilo-veche-vodi-protesta

 12. 5
  ДАР | нерегистриран
  8
  -5

  Според източник от Вашингтон, български политик и олигарх е разследван от Конгреса на САЩ (The United States Senate's Committee on Homeland Security and Governmental Affairs - HSGAS) за публична корупция чрез финансиране на американска лобистка компания със средства с неясен произход, които са предназначени за корумпиране на американски политици. През месец февруари на 2020 г. Международният отдел на FBI (International Corruption Unit) засича прехвърляне на големи суми пари към американската компания, за които има основателни подозрения, че отново са предназначени за влияние над американски политици. Във фокуса на разследването е българският политик и олигарх. Парите са прехвърляни от компанията Soda Communications Bulgaria към американската Blue Star Strategies. Във връзка с това разследване на Конкреса на САЩ има запитване от The Wall Street Journal към HSGAS: дали огромните суми пари към Blue Star са изплащани от полулярен български политик и олигарх? С Делян Пеевски се свързва компанията "Дореко комерс", която имаше търговски договор с "Юрий Гагарин" и продаваше продукцията му. Собственикът ѝ от Британските Вирджински острови Doreco Limited си създаде и рекламната агенция "Сода комюникейшънс" през 2014 г., която веднага започна да обслужва "Булгартабак". "Дореко комерс" е собственик и на "Принт трейдинг" - дружеството-инвеститор в печатница на медиите на Делян Пеевски и майка му Кръстева.
  Източникът изтъква още, че на фона на разследванията на САЩ и продължаващите 32 дни антиправителствени протести в България, оставката на българският министър-председател Бойко Борисов, свързван в САЩ с Делян Пеевски, е очаквана до дни. Цялата западна преса е залята с публикации, сочещи Борисов като нарицателно за политик и държавник, символ на корупцията и беззаконието в България и Европейския съюз (ЕС). Той е пример за това - какво всеки един имащ власт или стремящ се от тук нататък към властта не трябва да бъде и поради всичко това предсрочните избори в България ще бъдат скоро факт.

 13. 4
  though cookie | нерегистриран
  26
  -8

  Мислите си, че пишете история. Иска ви се, но не знаете как. А е толкова просто. Ако успеете да съберете над милион и да запълните центъра на столицата в няколко поредни дни, Борисов ще подаде оставка. Но не ви се получава защото опорочихте протеста и прахосахте насъбралия се справедлив гняв и енергия. Защото отвратихте толкова много хора.

  Имам един въпрос: къде облекчават физиологичните си нужди тези "борци и боркини", които пият по цял ден и цяла нощ в катуните на Орлов мост и другите блокирани кръстовища? Никъде не видях и следа от портаком тоалетни.

 14. 3
  Бойци за свобода | нерегистриран
  9
  -30

  ТРЪГВАЙТЕ ЗА Столицата! ОРЛОВ МОСТ ще се помни, а гражданите сега пишем историята
  09.08.2020


  ТРЪГВАЙТЕ!
  БОЕЦ призоваваме бойците и непримиримите от цялата страна да тръгнат веднага към блокадите в София!
  Десетки бусове с полиция и жандармерия от Монтана, Враца, Плевен, Търново, Добрич и други области са командировани и се движат към столицата. Мафията мобилизира силите си, за да смаже протестите и блокадите. Така Борисов, Пеевски, Доган, Гешев и бандата им се надяават за спасят своят престъпен режим на мафиотска диктатура!
  СТЯГАЙТЕ СЕ И ТРЪГВАЙТЕ!
  За да устоим трябва да сме достатъчно. Утре е работен ден и наглите се надават на блокадите да има малко хора и да извършат пореден погром върху палатковите лагери на протестиращите! Тръгвайте с влакове, коли и автобуси. НЕ носете оръжия, или остри предмети, за да не давате повод на полицията да ви задържи. Възможни са проверки и обиски на багажа преди да стигнете до Орлов мост!
  Без алкохол и провокации на Моста!
  Това не е купон, като стигнем до оставките, тогава ще празнуваме! Сега трябва да останем фокусирани върху целта и да удържим блокадата, само така ще победим мафията, с вяра, последователност, твърдост и решителност!
  На място се свържете с хората от БОЕЦ, ДБ, Зелен Младост и Граждански Мегдан. Носете си вода, чадъри, храна и дъждобрани. Носете си задължително личните карти и лекарства, ако ползвате такива.
  При акция на полицията изградете жив щит- верига и се хванете един за друг, като не отсттъпвайте и не се разделяйте. Жените да снимат постоянно случващото се и да блокират бусовете и колите на полицията, ако някой бъде отведен за арест.
  Не удряйте униформени, но реагирайте и защитете всеки, който стане обект на атака, или агресия от страна на полицаи. Хващайте хората и не ги пускайте, като се дръжте и един за друг.
  ТРЯБВА ДА БЪДЕМ ДОСТАТЪЧНО, ЗА ДА УСТОИМ! Обяснете на децата и семйствата си защо трябва да сте там и елате! Те ще ви разберат и подкрепят. Ще знаят, че вашите усилия са за тяхно добро. Ще знаят и видят, че имат родители, брята и сестри, които не ги е страх. Ще знаят, че за свободата се борите, а тази битка е най-чистата от всичките!
  ТРЪГВАЙТЕ ЗА СТОЛИЦАТА! НА БЛОКАДИТЕ ЩЕ ПОБЕДИМ МАФИЯТА И ЩЕ ИЗВОЮВАМЕ СВОБОДАТА СИ!
  Елате от цялата страна и заедно със столичани да спечлим тази обща битка на всички български граждани срещу злото, което ни ограбва и убива!
  ОРЛОВ МОСТ ще се помни, а гражданите сега пишем историята.
  БОЕЦ сме там!
  Споделяйте и подкрепете!
  #БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.